Catalunya Diari

Tàrrega aprova el projecte de reforma urbanística de la plaça Major, que esdevindrà de plataforma única

La intenció del consistori és començar les obres, que s'allargaran uns set mesos, un cop finalitzada l'edició d'enguany de FiraTàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega ha aprovat en Junta de govern local el projecte d'adequació de la plaça Major, que pretén transformar aquest emblemàtic indret urbà de la capital de l'Urgell en un espai de plataforma única que faci més còmode el trànsit de vianants. La superfície de la plaça, que actualment presenta quatre tipologies diferents (voreres, porxos, calçada de llambordes i part central elevada), s'unificarà en un únic paviment integrat per lloses rectangulars de pedra natural.

Vista general de la plaça Major de Tàrrega en una imatge d'arxiu
Vista general de la plaça Major de Tàrrega en una imatge d'arxiu | LleidaDiari.cat

El ferm s'integrarà en la fesomia del nucli antic. Segons l'alcaldessa Rosa Maria Perelló, la reforma «aportarà una perspectiva més acollidora a la plaça» i també contribuirà a «la revitalització de l'espai tant en l'àmbit social com comercial». Els treballs suposaran una inversió de 384.994 euros, 160.000 dels quals provindran d'una subvenció del Pla de Reforç Local de la Diputació de Lleida. La intenció del consistori és començar les obres la segona quinzena de setembre, després de la celebració de FiraTàrrega 2018.

  

Segons l'Ajuntament de Tàrrega, l'actuació permetrà renovar 1.950 metres quadrats d'espai públic i posar fi, d'aquesta manera «al deteriorament que pateix la plaça pel seu ús i el pas del temps». La millora de l'espai també inclourà la substitució integral de serveis bàsics al subsòl, que també es troben en mal estat, sobretot el clavegueram. Així, es reposaran i modernitzaran les xarxes de sanejament i aigua així com la infraestructura d'electricitat i telecomunicacions. L'alcaldessa també ha afirmat que «el projecte realçarà l'entorn patrimonial que envolta la plaça», en referència a edificis històrics com ara l'església parroquial de Santa Maria de l'Alba o l'Ajuntament. A més, la plataforma única «proporcionarà més comoditat per desenvolupar activitats al carrer», com és el cas d'espectacles de la Festa Major o FiraTàrrega.


Comentaris

envia el comentari