Catalunya Diari

Tàrrega aprova el projecte de reparació de les cobertes de 3 naus del Museu Trepat

Amb un pressupost de contracta de 114.705 euros, l’acció rebrà finançament del programa FEDER

Imatge del Museu Trepat de Tàrrega
Amb un pressupost de contracta de 114.705 euros | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ha aprovat aquesta setmana en Junta de Govern Local el projecte d'obres per rehabilitar les cobertes de les naus 14, 15 i 16 del Museu Trepat. És un vistiplau administratiu definitiu després que no s'hagi presentat cap al·legació durant el període d'exposició pública.

L'acció suposa un nou pas endavant en la conservació del conjunt arquitectònic industrial de l'antiga fàbrica J. Trepat, museïtzada pel consistori. Es tracta d'una reparació per reforçar i consolidar les teulades de les naus evitant així la seva degradació i garantint els seus usos com a equipament museístic.

El pressupost de contracta ascendeix a 114.705 euros (IVA inclòs), amb finançament del programa europeu FEDER (50%), Diputació de Lleida (25%) i Ajuntament de Tàrrega (25%). Ara, la Regidoria d'Urbanisme posarà fil a l'agulla per iniciar l'expedient de licitació d'obres.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Reforçar els elements estructurals

El projecte preveu una reparació de les teulades de les tres naus amb una superfície d'actuació de 1.404 metres quadrats de coberta. Es procedirà a reforçar tots els elements estructurals de biguetes i encavallades de fusta i ferro pal·liant les patologies detectades. Així mateix, s'assegurarà la impermeabilitat de les cobertes per evitar problemes de goteres.

Pel que fa a les teules originals, es retiraran prèviament i es reposaran les que estiguin en bon estat. També es preveu refer les claraboies. Val a dir que els edificis del complex industrial es començaren a construir durant els anys 20 del segle passat. Un cop executats els treballs, es planificarà els usos de les tres naus, que actualment romanen tancades al públic.

 

Cal Trepat: epicentre cultural, museístic i econòmic

L'eix central del Museu Trepat el formen les cinc primeres naus, que s'obriren al públic l'any 2012 juntament amb l'antic edifici comercial. Posteriorment, l'any 2015 s'habilità a la nau 19 el viver d'empreses CEI Tàrrega, al qual seguiren les obres a la nau 18 per convertir-la en espai cultural polivalent. Val a dir que la nau 17 també s'ha usat com a taller de fusteria del Centre de Formació La Solana.

Dedicada a la fabricació de maquinària agrícola, la fàbrica J.Trepat ha conservat fins als nostres dies tota la cadena de producció i constitueix per tant un valuós exponent de la mecanització del camp a Europa. Val a dir que l'Ajuntament de Tàrrega també treballa en un projecte de rehabilitació de l'antic edifici residencial de Cal Trepat, molt deteriorat i que podria esdevenir un espai cultural. Els treballs comptarien amb finançament del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC).

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari