Catalunya Diari

Tàrrega augmentarà a partir de l'abril la seva zona d'aparcament

Es pavimentarà la superfície i s’eliminaran els talussos, habilitant fins a 220 places d'aparcament gratuït

Imatge d'un aparcament a Tàrrega
Imatge d'un aparcament a Tàrrega | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ha adjudicat a l'empresa Romà Infraestructures i Serveis SAU les obres de millora de l'àrea d'aparcament situada a l'avinguda de l'Onze de Setembre. L'acord s'ha aprovat en Junta de Govern Local amb un import d'adjudicació de 132.472 euros (IVA inclòs). L'execució del projecte comptarà amb una subvenció de 110.000 euros concedida per la Diputació de Lleida.

La Regidoria d'Urbanisme preveu iniciar els treballs durant el mes vinent d'abril. La superfície del terreny, actualment amb ferm de terra, s'arranjarà aplicant una capa de paviment asfàltic. Al mateix temps, i per a guanyar més llocs d'aparcament, se suprimiran els dos talussos presents al recinte, el qual quedarà a un sol nivell.

Un total de 6.300 metres quadrats i 220 places d'estacionament

D'altra banda, el consistori ha expropiat de mutu acord amb els propietaris una parcel·la limítrof de 781 metres quadrats que s'integrarà al projecte de condicionament. En total, l'àrea d'estacionament tindrà així una extensió de 6.300 metres quadrats, que donaran cabuda a 220 places d'estacionament (actualment són 150). Els accessos al recinte des de l'avinguda Onze de Setembre i el carrer de La Solana també s'arranjaran. A més, s'instal·larà mobiliari urbà, senyalització i una major dotació d'enllumenat amb 12 nous focus de tecnologia LED.

La capital de l'Urgell condicionarà així un espai públic molt utilitzat cada dia i es proporcionarà més comoditat als usuaris. Aquesta àrea d'aparcament de vehicles mantindrà el seu caràcter gratuït sense límit horari. Els treballs adjudicats suposaran una millora de la mobilitat en una zona propera al centre històric i comercial de la ciutat. Val a dir que el recinte també es troba pròxim a diversos equipaments públics i privats com l'Escola d'Arts Ondara, l'Escola Oficial d'Idiomes, l'Associació Alba o l'Hospital-Residència Sant Antoni entre altres.

Tàrrega contracta persones en situació d’atur per a tasques de manteniment

L'Ajuntament de Tàrrega ha contractat vuit persones en situació d'atur en el marc de la nova convocatòria del programa d'ocupació anomenat Treball i Formació (PANP). Els beneficiaris, que no percebien cap prestació o subsidi per desocupació, s'han incorporat com a empleats de la Regidoria de Serveis Municipals amb contractes de 6 i 12 mesos, i jornada laboral sencera (37,5 hores a la setmana).

Es tracta majoritàriament de persones majors de 45 anys que es dediquen a tasques de manteniment d'equipaments municipals i de millora de la via pública. Són obres d'arranjament que consisteixen sobretot en la reparació de voreres. Amb aquesta finalitat s'han format equips de treball en diferents sectors del nucli urbà.


Comentaris

envia el comentari