Catalunya Diari

Tàrrega autoritzarà l’aparcament de camions únicament a l’esplanada del CAP

La mesura es començarà a aplicar a partir de l'1 de juny
Nova zona delimitada d'aparcament de camions a Tàrrega. | LleidaDiari.cat

L’Ajuntament de Tàrrega convertirà l’esplanada del CAP en l’única zona del nucli urbà on es permetrà l’estacionament de camions. La mesura, que s’aplicarà a partir d'aquest dijous, dia 1 de juny, suposarà que ja no es podrà aparcar vehicles de gran tonatge en els altres punts de la perifèria autoritzats fins ara: l’avinguda de Balaguer i els carrers de les Oliveres, Ferran Saperes, Poeta Nassam, Arquitecte Florensa i Mossèn Sarret. Amb aquesta nova normativa, la Regidoria de Governació ordenarà de forma definitiva l’estacionament de vehicles de més de 3,5 tones a la ciutat.

L’esplanada del CAP, on de fa temps es permet estacionar camions, reuneix les condicions òptimes per continuar acollint aquest ús en exclusiva. Recentment, el solar ha estat objecte de diverses millores. A més de reforçar-hi la il·luminació, s’ha replanat amb terra evitant els entollaments d’aigua que es registraven en cas de pluja. Això també fa que el terreny pugui suportar el pas reiterat de vehicles pesants. En concret, dins l’esplanada s’han delimitat 8.400 metres quadrats destinats a zona d’estacionament de camions, degudament senyalitzats entre el CAP i l’avinguda de Josep Tarradellas, amb accés des del carrer de Ciutadilla. L’espai podrà donar cabuda fins a una seixantena de camions. Així mateix, la situació de l’esplanada a tocar de la caserna dels Mossos d’Esquadra facilitarà la vigilància nocturna, tasques que també compartirà la Policia Local.

 

El regidor de Governació, Carles Pascual, ha afirmat que Tàrrega proporcionarà d’aquesta forma als transportistes un recinte adequat per aparcar de nit els camions i amb ús gratuït. El consistori ja ha comunicat la nova mesura de mobilitat als professionals del transport censats a la capital de l’Urgell. En aquest sentit, alguns transportistes ja fan ús des de fa dies de la nova zona delimitada d’estacionament. Val a dir que als quatre polígons industrials (La Canaleta, Riambau, Llevant i Ponent), ubicats lluny del nucli urbà, s’hi podrà continuar aparcant vehicles de més de 3,5 tones.Comentaris

envia el comentari