Tàrrega celebra la 18a Fira del Medi Ambient amb una vuitantena d'expositors

Els expositors exhibiran les últimes novetats tecnològiques sobre bioconstrucció, vehicles híbrids i elèctrics, gestió de residus i fonts alternatives d'energia
Imatge d'arxiu d'una altra edició de la fira | Cedida

Ecologia, qualitat de vida i energies renovables es donaran cita a Tàrrega en el marc de la 18a Fira del Medi Ambient aquest cap de setmana. Organitzada per les regidories de Promoció Econòmica i Medi Ambient, la convocatòria manté una vuitantena d'expositors que exhibiran les últimes novetats tecnològiques sobre bioconstrucció, vehicles híbrids i elèctrics, gestió de residus i fonts alternatives d'energia. La plaça de les Nacions sense Estat, l'Espai MerCAT i el pàrquing a cel obert de l'Estació d'Autobusos seran com de costum el recinte firal. La fira destacarà per la presència de productes d'alimentació amb certificació ecològica i de proximitat a l'espai de l'ECOCARPA junt amb altres vinculats a la salut, el benestar i les teràpies alternatives. També s'hi aplegaran entitats de comerç just i de divulgació de la biodiversitat. 

En aquest sentit, sobresurt el retorn al certamen del grup ecologista GEMA de Tàrrega arran de la reactivació de l'entitat. El vessant de dinamització econòmica es conjugarà amb un extens programa d'activitats lúdiques de sensibilització ecològica (de franc i adreçades al públic familiar) i una variada oferta pedagògica de tallers, xerrades i exposicions. Un altre dels nous al·licients serà l'Espai ECOTast, en el qual s'oferiran maridatges i degustacions de cuina saludable amb productes agro-ecològics i de proximitat. Hi participaran expositors de la fira i reconeguts restauradors de Tàrrega amb la col·laboració de l'Escola d'Hosteleria de Lleida. Formatges, cerveses o xocolata seran els productes estrella.

 

Entre els noms destaquen Genís Costa (Níam) Albert Marimon (La Cava). Paral·lelament hi serà present un food truck dedicat a la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Pera de Lleida per a promocionar el consum d'aquesta fruita autòctona. Una altra novetat serà la desfilada de moda amb roba recuperada de segona mà, impulsada per l'empresa d'inserció social Cartaes de Tàrrega. També s'obrirà la nova Aula Sensorial amb sessions de ioga nidra i musicoteràpia de benestar.

Cartell de la fira | LleidaDiari.cat

 

Enguany es potenciarà el pàrquing de l'Estació d'Autobusos mitjançant nous atractius adreçats especialment al públic familiar. És el cas del Carro de les Trementinaires, espai sobre les propietats medicinals de les plantes divulgades a través de les dones sàvies de muntanya. Val a dir que aquest divendres el Carro de Les Trementinaires ja oferirà a la tarda passis per al públic infantil. Al mateix temps, l'Agència Catalana de Residus promourà una campanya contra el malbaratament alimentari a través de l'espectacle de màgia 'Som gent de profit'. Altres activitats seran el circuit de cars elèctrics, el taller didàctic sobre rèptils i petits mamífers (BioEduca) i el taller de joguines de moda amb taps reciclats (Artonieta).

 

La conscienciació mediambiental és una altra de les raons de ser de la fira. Així, el Cos d'Agents Rurals oferiran un programa d'educació ambiental mitjançant jocs pedagògics per a conèixer el patrimoni natural. Per la seva part, Cel Obert mostrarà un gran planetari en una cúpula inflable dins la qual es projectaran imatges sobre astronomia en 360º. D'altra banda, es divulgaran les propietats de llet d'euga d'alta muntanya. No faltarà tampoc la desfilada canina de la Societat Protectora d'Animals de Tàrrega per a promoure l'adopció de gossos. L'Associació Alba durà a terme una campanya de recollida de taps de plàstic. Així mateix, l'ECOAULA impartirà tallers sobre reciclatge creatiu.

 

Rafel Vives, presentador del programa Ja t'ho faràs de 'TV3', hi participarà el dissabte al matí en col· laboració amb l'Associació Alba. Pel que fa a exposicions s'oferirà una mostra creativa amb fotografies, herbari i maquetes per conèixer les varietats d'arbres de l'ecosistema. Du per nom 'L'arbre. El gegant del regne vegetal'Tàrrega celebrarà la 18a Fira del Medi Ambient els dies 14 i 15 d'octubre amb una vuitantena d'expositors i és obra de Joan Condal. D'altra banda, l'Associació Leader- Ponent divulgarà la flora i la fauna que caracteritzen els espais naturals de Ponent. Al mateix temps es mostrarà com funcionaven els antics forns de guix o de calç amb Cat Patrimoni i Lithos Construcció.Comentaris

envia el comentari