Catalunya Diari

Tàrrega celebra aquest dissabte la gala de lliurament dels Premis Culturàlia

Atorgats pel Centre Cultural de Tàrrega i la Regidoria de Cultura, els guardons distingiran la Fundació Manuel de Pedrolo, l’escriptor Sergi Pàmies, el guionista Jordi Serra, el músic Eduard Boleda i l’activista cultural Miquel Torres
Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

Tàrrega celebrarà aquest dissabte 24 de novembre la gala dels Premis Culturàlia 2018, atorgats al mèrit social i cultural que assoleixen enguany la seva 21a edició. Concedits pel Centre Cultural de Tàrrega i l'Ajuntament de Tàrrega, els guardons es lliuraran en un acte obert al públic, a les 20.45 hores del vespre, al Teatre Ateneu. El Premi Culturàlia en la categoria d'entitat reconeixerà la tasca de la Fundació Manuel de Pedrolo per divulgar la figura i l'obra de l'escriptor de L'Aranyó. L'homenatge coincideix amb l'Any Pedrolo, amb què es commemora el centenari del naixement de l'autor, de forts vincles amb Tàrrega. La filla del literat i presidenta de l'entitat, Adelais de Pedrolo, recollirà el guardó.

 

Els Culturàlia 2018 també reconeixeran l'escriptor Sergi Pàmies per la seva significativa producció literària. Pàmies rebrà el guardó en la categoria intercomarcal tot evocant les arrels lleidatanes de la seva mare, Teresa Pàmies. Altres distincions es lliuraran a Jordi Serra, guionista i director de programes a Televisió de Catalunya - actualment és el cap del Canal 33- (premi al targarí fora vila); Eduard Boleda, músic i docent de la vila de Verdú (premi a l'artista); i Miquel Torres, activista cultural i president del Grup de Recerques de les Terres de Ponent (premi comarcal).

Imatge dels premis de l'any passat
Imatge dels premis de l'any passat | LleidaDiari.cat

 

 

El jurat el formen representants del Centre Cultural de Tàrrega, l'Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l'Urgell i la Cambra de Comerç i Indústria de Tàrrega. La figura que simbolitza els premis és realitzada en bronze per l'artista de forja Josep Castellana. La gala inclourà la projecció d'audiovisuals posant en relleu el treball dels guardonats i l'actuació del pianista Antoni Tolmos. Com en els darrers anys, l'escenografia serà obra del targarí Llorenç Corbella.

 

La gala serà presentada per Albert Obach i Marina Casteràs. Els Premis Culturàlia 2018 foren anunciats el passat 3 d'octubre per part de Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega; Salvador Bonjoch, president del Consell Comarcal de l'Urgell; Raül Palacios, regidor de Cultura; Pep Vall, president del Centre Cultural de Tàrrega; i Antoni Palou, director dels Premis Culturàlia. En l'acte es posà en relleu l'aliança entre institucions per a retre tribut a la gent que treballa en favor del territori i la societat.Comentaris

envia el comentari