Catalunya Diari

Tàrrega celebra diumenge la 16a Fira del Caçador posant en valor la pràctica cinegètica

El programa inclou també activitats com exhibicions canines, eqüestres i de falconeria

Tàrrega enllesteix els preparatius per celebrar aquest diumenge, dia  24 de setembre, la 16a Fira del Caçador, el principal esdeveniment sectorial dedicat a la pràctica cinegètica a la demarcació de Lleida. El certamen repeteix ubicació al Càmping Municipal — Espai Felip Robinat Felip, on es donaran cita un centenar d’expositors amb les últimes novetats en estris de caça, alimentació i articles artesanals. El programa d’activitats paral·leles esdevindrà un altre dels eixos principals del certamen, amb la finalitat de divulgar els beneficis de la caça pel que fa a la regulació del medi ambient i la dinamització econòmica del territori. Així mateix, el públic familiar podrà gaudir de propostes lúdiques vinculades a l’esport i la natura. En aquest sentit, es podran contemplar de prop gossos de diverses races caçadores, aus rapinyaires de falconeria i espectaculars exhibicions eqüestres. Repetiran també al programa les demostracions aèries de l'Escola de Vol La Serra de Mollerussa i l'actuació de gossos de defensa de la firma Borgescan. La matinal serà escenari alhora del 10è Concurs Nacional Caní Ciutat de Tàrrega, campionat de bellesa canina organitzat per la Unió Cinòfila de Catalunya, i el 3r Open Agility Ciutat de Tàrrega. Gràcies a aquestes competicions puntuables per als campionats de Catalunya de cada especialitat, més de 300 gossos desfilaran i mostraran les seves habilitats als assistents.

En l’apartat més esportiu es convocaran competicions d’ArcTrap (modalitat francesa de tir al plat amb dianes mòbils), tir amb arc, fona i carrabina. No faltaran el Recorregut de Caça Sant Hubert, que puntua la conducta del caçador en relació a la peça i al seu gos. Algunes d'aquestes propostes ja arrencaran el dissabte 23 a la tarda, també obertes al públic, per donar cabuda al creixent augment de participació. És el cas, per exemple, de l'exhibició de country que oferiran els Country Lizards a les 20.00 hores. Per la seva part, l’Escola Agrària de Tàrrega impartirà una jornada sobre la seguretat en la caça major, pensant sobretot en les batudes de porc senglars.
 
Organitzada per la Societat de Caçadors de Tàrrega i el Club Esportiu Felip Robinat Felip, la fira obrirà les portes de les 08.00 a les 15.00 hores, amb entrada de franc. El certamen es dedica a la memòria del veterinari targarí Felip Robinat Felip, qui impulsà aquesta trobada amb l'ànim de fer pedagogia sobre la caça. Compta amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l'Urgell i la Diputació de Lleida. D’altra banda, la Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega continua impulsant la seva campanya perquè la UNESCO reconegui el tir amb arc com a Patrimoni de la Humanitat. La candidatura s'argumenta sobre la significació d'aquesta eina en la història. A més, s'esgrimeix els usos vigents de l'arc com a instrument antropològic, recreatiu, esportiu i cinegètic.

 

Imatge d'arxiu de la Fira del Caçador de Tàrrega. | LleidaDiari.cat

Programa de la 16a Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega · Memorial Felip Robinat i Felip
- 11.00 hores: Acte oficial inaugural

- 11.00 i 12.30 hores: Exhibicions eqüestres amb Mediala 

- 12.00 hores: Demostracions aèries de l’Escola de Vol La Serra de Mollerussa

- 12.30 i 13.00 hores: Mostra de falconeria

- 12.30 hores: Exhibició de defensa amb gossos de BorgescanComentaris

envia el comentari