Catalunya Diari

Tàrrega celebrarà cinc dies de festa major amb mig centenar de propostes del 10 al 14 de maig

La cultura popular continua erigint-se com a principal signe identificador

Mig centenar de propostes integraran la programació de la Festa Major 2018 de Tàrrega, que se celebrarà durant cinc dies, del 10 al 14 de maig. L'esdeveniment ha experimentat durant els últims anys un auge de participació que s'ha traduït en actes multitudinaris, sobretot en aquells vinculats a la cultura popular. L'Ajuntament de Tàrrega i el teixit associatiu treballen plegats per vertebrar un atractiu programa per a públics de totes les edats i majoritàriament de franc. A més, la Regidoria de Cultura ha agrupat els diversos suggeriments en cinc experiències: gastronòmica, musical, cultura popular, familiar i esportiva. Al mateix temps, Borges renova per tercer any consecutiu com a patrocinador oficial de la festa. Aquest mecenatge s'amplia: a més de la dotació econòmica destinada a difusió, l'empresa targarina també oferirà un berenar popular per a 1.500 persones el dissabte 12 a la plaça del Carme.

Cartell de la festa major
Cartell de la festa major | LleidaDiari.cat

L'alcaldessa Rosa Maria Perelló posa de manifest el caràcter referencial que ha adquirit la Festa Major de Tàrrega alhora que ha destacat el gran esforç que hi aporten les entitats. Els exponents del folklore local continuaran atorgant el segell propi de la Festa Major de Tàrrega. Consolidats com a signes identificadors de la localitat, aquests elements protagonitzaran les manifestacions de cultura popular al carrer. Com és costum, seran les entitats folklòriques infantils les encarregades d'obrir aquest apartat el divendres 11 amb l'Eixideta. La cultura tradicional també liderarà el dissabte 12 amb la 31a Trobada de Gegants i Capgrossos; la cercavila del Corre-Tossino; i l'exhibició dels Petits Diables de BAT. 

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

El moment central arribarà amb La Nit del Tararot, espectacle visual de gran format que prendrà la plaça Major i on es convidaran diferents figures del bestiari d'arreu de Catalunya. El diumenge 13 se celebrarà la Processó i el Seguici Festiu en honor a les Santes Espines, copatrones de la ciutat junt amb la Mare de Déu de l'Alba. Després, a la plaça Major es ballarà l'Eixida i altres danses tradicionals encapçalades per l'Àliga, Lo Tossino, els Cavallets, les Arquets, gegants, nans, capgrossos,...

L’apartat de concerts ve abanderat com és habitual per artistes de primer nivell en l’escena musical catalana. Els caps de cartell seran Els Catarres (dissabte 12) i Roba Estesa (diumenge 13). Les actuacions d’ambdues agrupacions a Tàrrega suposaran l’estrena en directe dels seus nous treballs discogràfics a les terres de Lleida. Altres noms de la programació musical tenen sabor genuïnament targarí: The Targarians, La Terrasseta de Preixens i Diga’ls-hi Inquiets. Els amants dels balls de saló gaudiran de les actuacions de les orquestres Selvatana i Mediterranea a més del swing de 3 Juanetes del Apocadixie. No faltaran les versions de Tremendos i sessions de música electrònica.


Comentaris

envia el comentari