Catalunya Diari

Tàrrega contracta persones en situació d’atur per a tasques de manteniment

8 beneficiaris del programa Treball i Formació, mitjançant el qual s’han reparat voreres en una catorzena de punts del nucli urbà entre altres tasques

Treballs a l'avinguda Ondara de Tàrrega
Treballs a l'avinguda Ondara de Tàrrega | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ha contractat vuit persones en situació d'atur en el marc de la nova convocatòria del programa d'ocupació anomenat Treball i Formació (PANP). Els beneficiaris, que no percebien cap prestació o subsidi per desocupació, s'han incorporat com a empleats de la Regidoria de Serveis Municipals amb contractes de 6 i 12 mesos, i jornada laboral sencera (37,5 hores a la setmana).

Es tracta majoritàriament de persones majors de 45 anys que es dediquen a tasques de manteniment d'equipaments municipals i de millora de la via pública. Són obres d'arranjament que consisteixen sobretot en la reparació de voreres. Amb aquesta finalitat s'han format equips de treball en diferents sectors del nucli urbà.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

S'ha treballat fins ara en una catorzena de punts arreu de la ciutat

S'ha treballat fins ara en una catorzena de punts arreu de la ciutat: els carrers d'Enric de Càrcer, Gabriel de Tàrrega, Poeta N'assam, Montsec, Canal d'Urgell, Sant Pelegrí, Berenguer IV, Nord i Joan Maragall; la plaça del Pare Carles Perelló; el passeig de la Ginesta; i les avingudes de Tarragona, Ondara i Generalitat. En aquest darrer indret, els treballadors han col·laborat en la reposició de l'escalinata situada entre el Col·legi Jacint Verdaguer i Escola Municipal de Música.

En les setmanes vinents és previst d'estendre aquestes intervencions en altres espais i equipaments municipals de la ciutat. Les persones beneficiàries del programa també reben formació sobre intel·ligència emocional, igualtat i no-discriminació de gènere a l'entorn laboral. El Centre de Formació La Solana, de gestió municipal, s'encarrega d'impartir les sessions.

 

63 contractes de feina en els darrers 8 anys

El programa Treball i Formació, antigament conegut com a «plans d'ocupació», és impulsat des del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministerio de Empleo Público y Seguridad Social, i el Fons Social Europeu. Mitjançant els esmentats programes, Tàrrega ha donat feina a un total de 63 persones durant els últims vuit anys. L'alcaldessa Rosa Maria Perelló valora molt positivament el resultat del Treball i Formació, mitjançant el qual «vetllem per la reinserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat al mateix temps que les administracions millorem l'espai públic».

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari