Catalunya Diari

Tàrrega documenta per novè any consecutiu l'evolució física i estètica dels seus habitants

La captació de noves imatges ha tingut lloc durant la passada Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals

Imatge d'una de les proves amb una veïna de Tàrrega
Imatge d'una de les proves amb una veïna de Tàrrega | LleidaDiari.cat

En el marc de la 21a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals celebrada el passat cap de setmana, l'Arxiu Comarcal de l'Urgell i el fotògraf Jaume Solé han dut a terme una nova fase del projecte etnogràfic que plasma l'evolució física i estètica dels habitants de Tàrrega. 

Es tracta d'una iniciativa pionera que du per nom 'Retra(t)acció' i es basa en l'obtenció de fotografies de retrats personals en relleu. Enguany s'ha desenvolupat la novena fase de captació d'imatges, repetint l'èxit de resposta per part de la ciutadania.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Més de 1.400 persones formen part fins al moment d'aquest fons

Més de 1.400 persones formen part fins al moment d'aquest fons, amb previsió d'assolir les 1.500 l'any vinent, quan es complirà el desè aniversari de la posada en marxa del projecte. Des de la primera convocatòria emesa el 2011, han respost a la crida cada any un 40% de les persones que formen part del fons. Això es tradueix en imatges que fan visible la transformació de persones de totes les edats al llarg de quasi una dècada, amb resultats sorprenents pel que fa sobretot a l'evolució de nadons i infants.

Per tant, 'Retra(t)acció' guanya cada any en valor documental i ja es treballa per incloure la recopilació d'imatges en el llibre Guinness dels rècords. L'obtenció de fotografies, efectuada a través de tres càmeres simultànies, mostra els canvis físics i estètics de les persones participants amb el pas del temps: fesomia, pentinats, roba, complements,... Tot aquest material documental etnogràfic es diposita a l'Arxiu Comarcal de l'Urgell.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari