Catalunya Diari

Tàrrega endega una campanya de recollida de polls de falciots i orenetes que cauen del niu

Els exemplars es portaran al Centre de Fauna Vallcalent

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tàrrega ha tornat a endegar una campanya per a la recollida de polls immadurs de falciots i orenetes que cauen del niu en espais urbans amb la col·laboració de voluntaris ambientals del municipi.

La iniciativa ja es va celebrar amb èxit l'any passat i té l'objectiu de conscienciar sobre la importància de protegir aquestes espècies tan associades a les ciutats i de la seva rellevància com a controladors de plagues i insectes. Cal recordar que de les vuit espècies d'orenetes i falciots que habiten al territori, quatre ho fan principalment en espais urbans (l'oreneta cuablanca, l'oreneta comuna, el falciot negre i el ballester) i totes estan protegides. A més, les orenetes i falciots són un bon bioindicador de la qualitat ambiental i un bon termòmetre del canvi climàtic.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La campanya utilitzarà com a epicentre la botiga El Niu del Retall

La campanya utilitzarà com a epicentre la botiga El Niu del Retall, situada al carrer d'Urgell 23 de Tàrrega. Les responsables de l'establiment, gràcies a la seva sensibilitat i compromís vers la conservació de la biodiversitat, han adequat un espai on rebre els polls que hagin caigut del niu, segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Teresa Sala.

En aquest punt se'ls donarà refugi a l'espera que els Agents Rurals passin a fer la recollida i avaluïn l'estat dels diferents exemplars recollits. Finalment es valorarà el seu ingrés al Centre de Fauna Vallcalent (Lleida), on entraran en el programa de recuperació d'aquestes espècies per a poder ser retornats al medi com més aviat millor.


Comentaris

envia el comentari