Catalunya Diari

Tàrrega envia 200 mascaretes per als refugiats de les illes gregues

Diferents persones han ofert mascaretes casolanes cosides a casa

Imatge de l'entrega de mascaretes
Tàrrega envia 200 mascaretes per als refugiats de les illes gregues | LleidaDiari.cat

La xarxa de cosidores creada per Alba, Cartaes i La Soll s'ha sumat a la campanya per recollir mascaretes per a protegir els refugiats/des de les illes gregues de la Covid-19 i n'ha aconseguit un total de 200, 100 d'adults i 100 infantils.

La iniciativa va sorgir de l'ONG Equip de Rescat i Emergències de Catalunya (EREC) que es dedica a ajudar davant catàstrofes naturals i crisis migratòries.

Mascaretes casolanes cosides a casa

Durant els últims dies, diferents persones han ofert mascaretes casolanes cosides a casa i s'han recollit per entregar-les a l'EREC perquè puguin ser lliurades al Camp de Refugiats de Moria, situat a l'Illa de Lesvos. L'enviament se sumarà a una campanya de recollida de 20.000 mascaretes per part de tots els pobles europeus anomenada www.europecares.org organitzada pel moviment polític Volt Europa en col·laboració a Metges Sense Fonteres i ONGs localitzades a Lesvos.

Tàrrega ajudarà a tramitar la preinscripció escolar a les famílies sense internet

L'Ajuntament de Tàrrega avança a aquest dimecres 13 de maig l'atenció presencial per ajudar a tramitar la preinscripció escolar a les famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic.

Si bé el Departament d'Educació ha fixat aquesta opció de forma generalitzada entre els dies vinents 19 i 22, el consistori targarí oferirà ja aquest servei els dies 13 i 15 de maig (el dijous 14 és festiu local) mitjançant l'Oficina Municipal d'Escolarització, a la planta baixa de la Casa Consistorial. L'atenció es farà individualitzada i amb cita prèvia al telèfon 973 311 608.

L'objectiu de garantir l'equitat amb relació a les famílies

La iniciativa respon a l'objectiu de garantir l'equitat amb relació a les famílies que sí que estaran en condicions de fer la preinscripció per via telemàtica, prevista a partir de demà mitjançant el portal [preinscripcio.gencat.cat]preinscripcio.gencat.cat. Es tracta del procés corresponent a ensenyaments de primer i segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria.

Així mateix, l'Oficina Municipal d'Escolarització mantindrà estrictes mesures de seguretat i higiene. El personal durà guants i mascaretes, es guardaran les distàncies dictades per les autoritats sanitàries i el punt d'atenció es desinfectarà després de cada visita. També per evitar la propagació de la Covid-19, l'Ajuntament de Tàrrega ha instal·lat mampares de protecció a l'esmentada oficina. Cal destacar que la capital de l'Urgell ja col·locà fa uns dies aquestes estructures de metacrilat als taulells de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), acció que s'estendrà a altres punts de contacte directe amb el públic a mesura que es vagin restablint els serveis durant les fases de desescalada.


Comentaris

envia el comentari