Catalunya Diari

Tàrrega expressa el seu compromís amb el Dia Internacional de les Dones

Nova campanya reivindicativa mitjançant lones en espais públics

Imatge del cartell dels actes de la Dona de Tàrrega
Tàrrega expressa el seu compromís amb el Dia Internacional de les Dones i divulga missatges en favor de la igualtat de gènere | LleidaDiari.cat

El municipi de Tàrrega expressarà el seu suport al Dia Internacional de les Dones (8-M) amb diverses activitats que aplegaran reivindicació, música i cultura popular. Com ja és costum, la Regidoria d'Igualtat i entitats locals sumaran esforços per conscienciar la ciutadania per erradicar la desigualtat de gènere.

En aquest sentit, durant el mes de març, es penjaran lones en espais públics en favor dels drets fonamentals que garanteixin una participació equitativa de dones i homes en tots els àmbits de la societat. Els missatges es divulgaran des de les façanes de la Casa Consistorial, el Centre La Solana, la Biblioteca Germanes Güell, l'Escola Municipal de Música i l'Espai Molí d'El Talladell.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Així mateix, el dilluns 8 de març tindrà lloc la lectura del Manifest de l'Institut Català de les Dones, a les 12 del migdia, a la plaça Major. Hi participaran representants institucionals i associacions femenines locals amb les mesures de seguretat sanitària (distància, mans, mascareta). L'acte es difondrà també per les xarxes socials.

El diumenge 14 de març es recuperarà el concert del grup lleidatà Walkin' Roots

Posteriorment, el diumenge 14 de març es recuperarà el concert del grup lleidatà Walkin' Roots en què ofereixen cançons de grans veus i compositores femenines amb lletres d'empoderament, algunes considerades com himnes reivindicatius de la plena igualtat de sexes. El recital, titulat 'On són les dones músiques?', torna a la capital de l'Urgell després de la bona acollida obtinguda en edicions anteriors del 8-M. Aquesta vegada, el marc escollit serà la terrassa de La Soll, a la plaça de les Nacions sense Estat, a partir de la 1 del migdia.

També s'hi podrà gaudir d'un vermut popular amb els protocols sanitaris i reserva prèvia (formulari a partir del 5 de març a https://forms.gle/m6xmhSKVHhPRVceK6). La Regidoria d'Igualtat completarà el cicle del 8-M d'enguany amb un taller i/o xerrada que es comunicarà oportunament. Val a dir que l'Ajuntament de Tàrrega aprovà l'any 2019 una declaració institucional com a municipi en favor de la igualtat i lliure de violències masclistes i LGTBIQfòbia.

La Verreta de Guixanet organitzarà una nova edició de La GamVerrada

D'altra banda, el dissabte 6 de març, la Verreta de Guixanet organitzarà una nova edició de La GamVerrada, trobada d'agrupacions de bestiari festiu liderades per dones. Aquesta vegada, però, serà en format virtual adaptant l'activitat al context de pandèmia. A les 12 del migdia, mitjançant el compte d'Instagram de la Verreta, es podrà seguir la lectura del Manifest amb la participació de diverses colles i un vermut amenitzat per PD Verrizé. A les 6 de la tarda arribarà el Verricatxing, un concurs de geocerca que s'allargarà durant tot el mes de març. Els actes culminaran a la mitjanit amb el concurs gastronòmic 'Dona'm la tapa'.


Comentaris

envia el comentari