Catalunya Diari

Tàrrega fomenta els valors de l'ecologia amb la 20a Fira del Medi Ambient

La Protectora d'Animals presentarà un conte infantil que sensibilitza contra l'abandonament de mascotes

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La Fira del Medi Ambient de Tàrrega arriba enguany a la 20a edició revalidant la seva condició d'altaveu sobre els valors ecològics, la qualitat de vida i les energies renovables. La nova cita amb el certamen serà el dissabte 5 i el diumenge 6 d'octubre, quan s'aplegaran una vuitantena d'expositors a la plaça de les Nacions sense Estat, l'Espai MerCAT i el pàrquing de l'Estació d'Autobusos. El públic tindrà l'ocasió de descobrir les últimes novetats en sostenibilitat, tecnologies respectuoses amb l'entorn, productes alimentaris ecològics i de proximitat, bioconstrucció, benestar, tèxtil ecològic, energies verdes...

En paral·lel, i en ple debat a la societat sobre el canvi climàtic i les seves conseqüències, la 20a Fira del Medi Ambient presentarà més d'una quarantena d'activitats de conscienciació ecològica, pedagogia sobre el reciclatge de residus i divulgació de la biodiversitat a més de propostes vinculades a la gastronomia de proximitat. D'entre els tallers, xerrades i exposicions destaca la presència del científic Dani Jiménez del programa Dinàmiks de TV3, que inaugurarà la fira (dissabte 5 · 18:30h), i de la coneguda cuinera Ada Parellada amb una conferència sobre cuina sostenible (diumenge 6 · 18:30h).

Presència d'ONG's mediambientals i entitats locals

La 20a Fira del Medi Ambient serà la plataforma de divulgació d'ONG's nacionals i internacionals: Acnur, Greenpeace (que oferirà un taller sobre reutilització dels plàstics d'un sol ús), l'Associació Nacional del Ioga, Slow Food-Cultures Trobades o la Fundació Catalunya La Pedrera–Muntanya d'Alinyà, amb el taller El poder dels voltors i com són d'importants a la natura. També hi seran entitats locals com Associació Alba – Alba Verda, GEMA, Tarregats o la nova El Gat sense Botes.

Per la seva part, Cartaes oferirà una desfilada de moda amb roba de segona mà (dissabte 5 · 20h) mentre que la Protectora d'Animals presentarà el seu conte infantil El Teo, un caçador de somnis (diumenge 6 · 17:30h) amb textos de Mireia Segarra i Olga Marsal (voluntàries de l'entitat) i il·lustracions de Georgine Miret.

Representants de la Protectora han participat en la roda de premsa i han assenyalat que la publicació vol conscienciar sobre el respecte al món animal i contra l'abandonament de les mascotes alhora que fomenta l'adopció. Publicat per Diversa Ediciones, el llibre destinarà els beneficis de les vendes a les activitats de la Protectora. A més, l'alcaldessa ha explicat que l'Ajuntament contribuirà a la iniciativa adquirint 150 exemplars per cedir-los als centres de primària i la biblioteca.

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

 

Degustacions de productes ecològics i de proximitat

Els visitants podran descobrir els sabors autèntics dels productes de la terra gràcies a l'espai ECOTAST, que per tercer any consecutiu dóna a conèixer petits productors agroalimentaris i elaboradors de producte ecològic de qualitat a partir de maridatges i demostracions culinàries. Destaquen els tastos de xocolata de garrofa a la tassa, l'arròs cuinat amb safrà de Les Garrigues o un taller per a aprendre a elaborar pans ecològics.

Tallers demostratius sobre bioconstrucció

Un altre apartat el conformaran el taller Bioconstrucció aplicada a l'explotació agrària: usos i possibilitats de la terra a càrrec dels arquitectes Arnau Bujons de Casetadepalla, Marc Saladrigues i Xavi Marco, organitzat per l'Escola Agrària (Dissabte 5 · 17h), i un taller de construcció de canyissos a càrrec de Voltes Cooperativa d'Arquitectura (Diumenge 6 · 12h i 17h).

L'Agència de Residus de Catalunya també hi serà present

A través de la campanya Som Gent de Profit per lluitar contra el malbaratament alimentari, l'Agència de Residus de Catalunya estarà present a la fira amb una exposició a l'Espai MerCAT i un taller-espectacle per a totes les edats conduït per un xef-mag, La Nevera de Profit. Durant tota la fira hi haurà també l'inflable per reciclar saltant ubicat a la plaça de les Nacions sense Estat.

Experiències pedagògiques

Dins l'Ecocarpa s'habilitarà un nou espai per a acollir l'equip de CreaCiència, capitanejat pel físic i divulgador Dani Jiménez del programa Dinamiks de TV3, que oferirà diversos tallers relacionats amb el medi ambient durant tot el dissabte 5 en diferents torns. Així mateix, el diumenge 6 s'oferiran 6 passis de la performance lúdica, participativa i sostenible de La città infinita, en la qual els infants i les seves famílies col·laboren per aconseguir una nova idea de ciutat a partir d'un joc constructiu i cooperatiu amb materials de fusta reciclats.

Altres activitats per al públic familiar són una mostra-taller d'aus rapinyaires; un espai de molins per fer farina de blat de moro; els tallers Toca-Toca amb animals vius de Bioeduca; monocicles, karts i patinets elèctrics de Giracat; i l'espai d'equinoteràpia del Club Escola Hípica de Tàrrega. D'altra banda, des de l'estand conjunt de l'Ajuntament i Consell Comarcal de l'Urgell es convidarà a dibuixar sobre les formes i estats de l'aigua per fomentar la conscienciació sobre el seu ús responsable.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari