Catalunya Diari

Tàrrega forma la plantilla municipal per erradicar casos de LGTBIQfòbia

La iniciativa contribueix a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trangèneres i intersexuals

Imatge de la formació de la plantilla municipal de Tàrrega
Imatge de la formació de la plantilla municipal de Tàrrega | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega imparteix sessions de formació a la plantilla municipal en relació als drets de les persones LGTBIQ+ (lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals). L'objectiu és orientar i sensibilitzar els treballadors i les treballadores de l'ens en la detecció i l'erradicació de possibles conductes d'homofòbia, bifòbia i transfòbia a la societat.

Les sessions s'adrecen a professionals de la salut, l'educació, el món laboral, els serveis socials, els cossos de seguretat, l'esport, el lleure o la comunicació entre altres. L'associació Colors de Ponent desenvolupa el programa de sessions, organitzat en diversos torns per facilitar l'assistència de tot el personal.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Promouen la igualtat efectiva de les persones LGBTIQ+

«Amb aquesta iniciativa promovem la igualtat efectiva de les persones LGBTIQ+», ha apuntat el regidor de l'Àrea de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera Baix, alhora que «acomplim a la llei 11/2014 segons la qual les administracions públiques hem de garantir la formació del personal en aquest àmbit». Segons l'esmentada llei, els i les professionals de les administracions han de comunicar als cossos de seguretat i als òrgans competents si tenen coneixement d'una situació de risc o sospita fonamentada de discriminació o violència per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

La formació també capacita la plantilla municipal de Tàrrega a adquirir habilitats i coneixements per abordar situacions que vulneren els drets de les persones LGTBIQ+. A la vegada es promou el treball coordinat i efectiu. Una altra de les sessions de formació també s'ha adreçat a regidors i regidores de l'arc consistorial (govern i oposició), a càrrec de Maria Lluïsa Jiménez Gusi, responsable de l'Àrea per a la Igualtat de Tracte i No-discriminació de Persones LGBTIQ+ de la Generalitat de Catalunya, i de Regina Cairol Berengueres, referent de la DGACC, DGF i DGI dels Serveis Territorials de Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Servei d'Atenció Integral a Tàrrega

Com ja s'informà, l'Ajuntament de Tàrrega habilità l'any passat, amb suport de la Direcció General d'Igualtat, el Servei d'Atenció Integral (SAI). Es tracta d'un punt municipal de suport i acompanyament a persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGTBI fòbia per la seva orientació sexual o identitat de gènere. També té com a objectius fer visible la diversitat sexual i de gènere a la societat; dissenyar estratègies de sensibilització; i elaborar informes sobre la situació de les persones LGTBI al territori. 

La Regidoria de Polítiques d'Igualtat gestiona en xarxa aquest servei amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. El SAI de Tàrrega s'ubica a l'edifici municipal de l'antic escorxador, al carrer de La Solana. És un espai d'accés obert a la comunitat i garantint la discreció de l'atenció.


Comentaris

envia el comentari