Catalunya Diari

Tàrrega habilita un espai per afavorir la cria campestre de l’esparver cendrós

Un 'hacking' bastit amb bales de palla per ajudar els polls a alimentar-se i retornar-los a la vida salvatge

L'Associació Limonium Natura ha habilitat a la Figuerosa un nou espai preparat per a la cria campestre de l'esparver cendrós (Circus Pygargus).

Es tracta d'un recinte també conegut amb el nom de 'hacking' i que serveix per acollir i acompanyar els polls d'aquesta espècie vulnerable d'ocell en el seu procés d'emancipació i retorn a la vida salvatge.

L'esparver cendrós és una espècie que acostuma a nidificar en conreus herbacis de secà i on de vegades els exemplars adults troben alguna dificultat per poder tirar endavant les seves pollades.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El 'hacking' de la Figuerosa, aixecat amb bales de palla, permetrà que els polls tinguin accés a alimentació i presa viva. Al mateix temps, se'n farà una gestió i supervisió per tal d'intentar garantir la seguretat dels polls i protegir-los de possibles depredadors.

Imatge d'un hacking a la Figuerosa
Tàrrega habilita un espai per afavorir la cria campestre de l’esparver cendrós | LleidaDiari.cat

Reforçar la població de l'esparver cendrós

Aquesta iniciativa ha de servir per reforçar la població de l'esparver cendrós i fer possible, amb la mínima intervenció humana possible, que els polls tirin endavant sense que es vegin afectats en les seves conductes.

L'Associació Limonium Natura fa una campanya divulgativa i intenta apropar el projecte per fer ressò de la situació de vulnerabilitat de l'espècie. Actualment, a la plana de Lleida, hi ha unes 70 parelles reproductores que són les encarregades d'assegurar la població i viabilitat de l'espècie, que ha estat sotmesa a grans canvis en el seu hàbitat i que l'ha deixat en una situació crítica.

Des de l'Associació Limonium Natura valoren molt positivament la jornada i agraeixen el suport de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tàrrega.


Comentaris

envia el comentari