Catalunya Diari

Tàrrega inicia la instal·lació dels primers punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics

Mitjançant un conveni amb l’empresa Endesa i ubicats en punts estratègics de la ciutat

L'empresa Endesa, mitjançant un conveni signat amb l'Ajuntament de Tàrrega, ha iniciat la instal·lació dels tres primers punts de recàrrega per a vehicles elèctrics situats a la via pública de la capital de l'Urgell.

Els treballs finalitzaran durant els dies vinents i es preveu que aquestes noves estacions de recàrrega entrin aviat en funcionament. Amb cabuda per a dos vehicles cadascun, els punts es localitzen en zones estratègiques de la ciutat. En concret, Endesa ja n'ha instal·lat un a l'entrada de l'aparcament municipal de l'avinguda de l'Onze de Setembre i un altre a l'alçada del número 15 de l'avinguda de Barcelona (a l'entrada de Tàrrega des de Cervera).

El tercer s'habilitarà aviat a l'Espai Fassina, al centre de la ciutat. Totes tres estacions seran de càrrega semiràpida o ràpida. Les tasques d'instal·lació dels punts de recàrrega culminarà tan bon punt s'hi faci la connexió a la xarxa elèctrica.

Imatge del punt de recàrrega elèctrica de Tàrrega
Tàrrega inicia la instal·lació dels primers punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics situats a la via pública | LleidaDiari.cat

L'àrea vol contribuir a fomentar la venda i l'ús de vehicles elèctrics i híbrids

La Regidoria de Governació i Promoció Econòmica materialitza així un dels projectes que s'havia fixat a curt termini. Amb aquesta iniciativa, l'àrea vol contribuir a fomentar la venda i l'ús de vehicles elèctrics i híbrids en favor d'una mobilitat sostenible. Segons explica la regidora Núria Robert, «des del consistori hem unit esforços amb Endesa per atendre les necessitats de les persones usuàries de cotxes elèctrics tot tenint cura del medi ambient».

En aquest sentit, Robert sosté que «els punts de recàrrega estaran degudament senyalitzats per tal que en coneguin la ubicació exacta tant els veïns de la ciutat com les persones que ens visiten». Un cop entrin en funcionament els tres punts que Endesa instal·larà a la via pública de Tàrrega, aquests s'afegiran als que actualment ja existeixen en espais de titularitat privada com són pàrquings de supermercats o estacions de servei.


Comentaris

envia el comentari