Catalunya Diari

Tàrrega habilitarà una zona d’estacionament gratuït al poble de Claravalls

A partir d’una iniciativa de la Junta de Veïns i mitjançant la cessió de dos solars

Imatge de la zona de Tàrrega que s'habilitarà com aparcament gratuït
L’Ajuntament de Tàrrega habilitarà una zona d’estacionament gratuït al poble de Claravalls | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ha iniciat els tràmits per habilitar una zona d'aparcament públic al poble de Claravalls.

Els vehicles podran estacionar de forma gratuïta en dos solars de propietat privada que el seu titular ha cedit al consistori amb aquesta finalitat. La iniciativa sorgí de la Junta de Veïns de Claravalls, la qual plantejà al propietari de fer la cessió dels terrenys. La proposta, finalment, es traslladà a l'Ajuntament de Tàrrega, que ha donat llum verda a l'acord a través de la Junta de Govern Local. Les dues finques contigües que acolliran l'aparcament estiguen situades al carrer del Pou i ocupen una superfície total de 226 metres quadrats.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Capacitat per a una desena de vehicles

L'àrea tindrà capacitat per a una desena de vehicles i es posarà en servei després de realitzar-hi treballs de condicionament. Els terrenys s'hauran de netejar i replanar per fer-los accessibles. A més, s'haurà d'enderrocar prèviament una tanca. També es preveu d'instal·lar-hi punts de llum.

El projecte permetrà descongestionar de vehicles el centre de Claravalls, en especial quan el poble celebra determinats actes que atrauen visitants, i afavorir la mobilitat a peu. La capital de l'Urgell ha formalitzat anteriorment altres convenis similars per convertir finques privades en aparcaments públics. Són els casos, per exemple, de les zones d'estacionament gratuït ubicades a la cantonada dels carrers del Mestre Güell i Mossèn Nicolau i a la confluència dels carrers de Sant Pelegrí i Gabriel de Tàrrega.


Comentaris

envia el comentari