Catalunya Diari

Tàrrega impulsa una campanya associada als falsos mites de l'amor romàntic

S’han enregistrat quatre vídeos amb la participació d’alumnat de l’EASD Ondara

Alumnes batxillerat Tàrrega
Alumnes de 1r de Batxillerat d’Arts Escèniques de l’EASD Ondara de Tàrrega | LleidaDiari.cat

En el marc del 14 de febrer, conegut popularment com el Dia dels Enamorats, l'Ajuntament de Tàrrega ha posat en marxa una nova acció divulgativa que vol fer reflexionar la ciutadania sobre la relació entre els mites de l'amor romàntic i la violència de gènere. La iniciativa s'emmarca dins la campanya Digues Prou No Estàs Sola, amb què la Regidoria de Polítiques d'Igualtat sensibilitza contra les conductes masclistes i la violència de gènere.

Així, s'han editat fulletons explicatius i cartells alertant sobre els perills de patir violència de gènere associats als falsos mites de l'amor romàntic. Paral·lelament, i fins al 18 de febrer, també es llançaran a xarxes quatre vídeos que recreen aquest tipus de situacions. En la gravació dels vídeos hi ha participat alumnat de 1r de Batxillerat d'Arts Escèniques de l'EASD Ondara.

Els mites que desmunta el vídeo

Els vídeos desmunten els següents mites sobre l'amor romàntic:

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

En el fulletó s'expliquen altres falsos mites de l'amor romàntic: els pols oposats s'atrauen; l'amor és cec; la felicitat de la teva parella depèn de tu; la parella ha de ser el centre de la teva existència; si s'estima de veritat, s'ha de renunciar a la intimitat.

Tal com explica Coral Herrera Gómez, doctora en Humanitats i Comunicació i consultora de gènere, «l'amor romàntic és l'eina més potent per controlar i sotmetre les dones, especialment en els països on són ciutadanes de ple dret i on no són, legalment, propietat de ningú. Els mites sobre l'amor romàntic reforcen el cicle de la violència i dificulten, s'hi si creu, sortir d'aquest tipus de relacions».

Altres activitats sobre les dones a Tàrrega

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, l'Ajuntament de Tàrrega ha posat en marxa una campanya per fer visible l'aportació femenina en els diversos àmbits científics.

Es tracta d'una acció que vol divulgar la tasca investigadora de les dones científiques i fomentar alhora aquesta vocació professional entre les nenes i adolescents. La campanya també consciència sobre l'escletxa de gènere existent en el món de la ciència, on la presència femenina és inferior a la masculina.


Comentaris

envia el comentari