Catalunya Diari

Tàrrega impulsa una campanya per divulgar l’aportació de les dones científiques

Es vol fomentar la vocació científica entre les nenes i adolescents

Dones científiques Tàrrega
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, l'Ajuntament de Tàrrega ha posat en marxa una campanya per fer visible l'aportació femenina en els diversos àmbits científics.

Es tracta d'una acció que vol divulgar la tasca investigadora de les dones científiques i fomentar alhora aquesta vocació professional entre les nenes i adolescents. La campanya també consciència sobre l'escletxa de gènere existent en el món de la ciència, on la presència femenina és inferior a la masculina.

 

Fulletó explicatiu amb les biografies de deu dones científiques 

El consistori targarí ha editat un fulletó explicatiu amb les biografies de deu dones científiques dels segles XVIII al XXI juntament amb cartells il·lustratius. Hi figuren, entre altres, la paleontòloga Mary Anning; la inventora Ángela Ruiz Robles; l'astrònoma Wang Zhenyi; la química Rosalind Franklin o l'oceanògrafa Josefina Castellví. Aquest material, agrupat sota el nom 'On són les dones científiques?', s'ha distribuït en edificis municipals, centres educatius i cartelleres de la ciutat.

El regidor de l'Àrea de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera, ha manifestat que el material informatiu presenta el mateix disseny d'altres iniciatives de sensibilització impulsades per la Regidoria de Polítiques d'Igualtat com és el cas de la campanya #SiguesSúperIgual, unificant així els missatges institucionals en favor de la igualtat de gènere. Prèviament, el passat dissabte es desenvolupà a la capital de l'Urgell una activitat pedagògica dinamitzada per l'Associació Lika: mitjançant un 'bingo coeducador' les persones participants van descobrir biografies de diferents dones científiques de forma amena i lúdica.

Les accions de l'esmentada campanya són organitzades per la Regidoria de Polítiques d'Igualtat de Tàrrega i l'Oficina Jove de l'Urgell, amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut, el Consell Comarcal de l'Urgell, la Diputació de Lleida, l'Associació Lika i Ràdio Tàrrega.

Xarxes socials que divulguen la campanya 'On són les dones científiques?'

· Canal Youtube: Acció Comunitària Tàrrega

· Facebook: Ajuntament de Tàrrega, Acció Comunitària i Oficina Jove de l’Urgell

· Twitter: @ajtarrega, @igualtatTarrega i @OJUrgell

· Instagram: @ajuntamenttarrega, @acciocomunitaria i @oficinaj

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari