Catalunya Diari

Tàrrega inicia una campanya per recaptar llet a favor del Magatzem d’Aliments

Es recolliran les donacions als establiments habituals de venda o a domicili

Cartell de l'esdeveniment
Tàrrega inicia una campanya per recaptar llet a favor del Magatzem d’Aliments | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ha iniciat aquest dilluns una campanya per recollir donacions de llet destinades al Magatzem d'Aliments Solidaris del municipi.

Les reserves garanteixen el proveïment a curt termini si bé l'augment de persones usuàries del servei aconsella de reforçar la disponibilitat d'aquest producte de primera necessitat. Amb aquesta acció, per tant, es vol evitar que en les setmanes vinents alguns lots es quedin sense llet. És per això que s'ha llançat una crida a la ciutadania per col·laborar fent donacions mitjançant el telèfon i WhatsApp 608 609 508. Fet l'avís, es recolliran les aportacions en els establiments comercials on es realitzi la compra (cal indicar a l'establiment que la llet és per al Banc d'Aliments). També s'ofereix la possibilitat de recollir la donació al domicili particular, si així es demana.

 

Un notable augment d'altes des de l'esclat de la crisi sanitària

El Magatzem d'Aliments Solidaris de Tàrrega ha registrat un notable augment d'altes des de l'esclat de la crisi sanitària, tendència que s'ha accentuat durant les darreres setmanes. Actualment atén unes 125 famílies beneficiàries, xifra un 75% més alta en relació al passat mes de març. En total, es proveeix aliments i productes de neteja i higiene a un total de 346 persones en situació de vulnerabilitat social. «El Magatzem d'Aliments Solidaris està en condicions de fer front a aquest augment d'altes però cal ampliar les existències de llet per garantir aquest producte a tots els lots», ha apuntat la regidora d'Acció Social d'Intervenció, Noèlia Soto.

Les tasques de repartiment al Magatzem d'Aliments Solidaris s'han reorganitzat per minimitzar els riscos de contagi i per facilitar la feina al voluntariat (les instal·lacions obren dos cops per setmana i cada família fa una recollida quinzenal). En el cas de persones majors de 65 anys o amb malalties de risc, es fa lliurament de productes a domicili. Gestionat per l'Ajuntament de Tàrrega junt amb Creu Roja Urgell, el Magatzem d'Aliments Solidaris ha rebut durant les darrera setmana nombroses donacions per part del sector empresarial i comercial.

No obstant això, les existències de llet han disminuït i per això s'endega la nova campanya de recollida. Les fonts de proveïment habituals procedeixen de la Unió Europea, el Fons Espanyol de Garantia Agrària, el Banc d'Aliments de Lleida, el Gran Recapte i donacions d'establiments comercials.


Comentaris

envia el comentari