Catalunya Diari

Tàrrega inicia l’enderroc del mur i els vestidors de les antigues piscines

Els treballs, pressupostats en 34.162 euros, deixaran un espai diàfan de 2.500 metres quadrats en plena àrea urbana que el Consistori transformarà en zona de lleure

Tàrrega ha iniciat aquest dimarts les obres de demolició del mur que envolta les antigues piscines d’estiu. | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ha iniciat aquest dimarts les obres de demolició del mur que envolta les antigues piscines d’estiu. Dins el mateix projecte també s’enderroquen els vestidors i altres estructures del complex en desús. Els treballs, adjudicats per la Regidoria d’Urbanisme, tenen un pressupost de 34.162 euros. Està previst que a l'hora de desbrossar l’interior del recinte també s’esporguin i es conservaran els arbres existents. La voluntat del Consistori és deixar net i endreçat un espai de 2.500 metres quadrats que amb el pas dels anys acumulava deixalles, herbes i runa.

Les tasques constitueixen el pas previ per convertir aquest terreny de titularitat municipal en un espai de lleure obert a la ciutadania, similar a un parc públic. El solar esdevindrà així un espai diàfan enmig d’una àrea urbana, en concret a la cantonada entre els carrers La Plana i Sant Pere Claver. A més, la zona és un dels principals accessos al Parc Esportiu, a tocar del Pavelló del Club Natació Tàrrega i el Club Tennis Tàrrega. Tot plegat contribuirà a embellir el paisatge urbà d’aquest sector.

El recinte de les antigues piscines de Tàrrega es va clausurar l'any 2007 arran de la inauguració d'un nou complex al costat de la piscina coberta, dins el Parc Esportiu. Els vasos de les piscines clausurades es van cobrir de terra per motius de seguretat. El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) qualificà el terreny com a sòl urbà però amb la crisi cap promotor s’interessà per edificar-hi habitatges. Per a evitar el progressiu estat d’abandó del solar es procedeix ara a donar una nova utilitat a la finca com a zona d’esbarjo al servei de la ciutadania.


Comentaris

envia el comentari