Catalunya Diari

Tàrrega inicia els treballs de rehabilitació de la piscina coberta

Les obres permetran reobrir l'equipament amb totes les mesures de salubritat

Imatge de la piscina coberta de Tàrrega
L’Ajuntament de Tàrrega inicia els treballs de rehabilitació de la piscina coberta municipal | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ha iniciat aquesta setmana els treballs de millora de la piscina coberta municipal, intervenció que permetrà resoldre les deficiències que pateix l'equipament. Com ja s'informà, les instal·lacions es troben temporalment tancades, ja que en el seu estat actual no es podia garantir les condicions de salubritat pública davant la situació de pandèmia.

L'execució del projecte ha començat amb les obres d'adequació de la coberta de l'edifici, lot que s'ha adjudicat a Pintures Roger SLU per un import de 31.010 euros. Es procedeix aquests dies a renovar el revestiment de les bigues i a substituir alguns panells del sostre. Els treballs es duen a terme a tota la coberta, incloent tant l'espai de les piscines com les sales de gimnàstica i fitness.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El projecte de rehabilitació inclou dos altres lots corresponents al subministrament i la instal·lació d'una deshumectadora (adjudicat a Climatización Saufer SL per 300.644 euros) i la renovació dels sistemes de ventilació i climatització (assignat a Comsa Service Facility Management SAU per 122.032 euros). La inversió a la piscina coberta de Tàrrega ascendirà, per tant, a un total de 453.686 euros. D'aquesta quantitat, la Diputació de Lleida aportarà 152.478 euros, que ajudaran a finançar la deshumectadora. És previst que les instal·lacions es puguin reobrir al públic abans de l'estiu.

La piscina coberta municipal de Tàrrega es va inaugurar l'any 2004

La piscina coberta municipal de Tàrrega es va inaugurar l'any 2004 després d'una inversió de més de 3 milions d'euros. La gestió es va arrendar a l'empresa privada Espai Esports Tàrrega SL. Amb el pas dels anys, l'equipament ha anat acumulant deficiències estructurals que requerien una inversió considerable de manteniment. Amb l'esclat de la pandèmia, els informes tècnics determinaren que les instal·lacions no reunien prou condicions per garantir la salut de les persones usuàries.

Es fixà llavors el tancament de l'edifici, la gestió del qual assumí el consistori per fer-ne el manteniment, la neteja i la vigilància, ja que l'empresa arrendatària manifestà la impossibilitat d'assumir-ho. El regidor d'Esports, Silveri Caro, reitera que «a l'Equip de Govern treballem per solucionar els problemes de funcionament de la piscina coberta, destinant-hi una inversió significativa de prop de mig milió d'euros. La prioritat és disposar d'un equipament que compatibilitzi amb garanties la pràctica de l'esport i les mesures de seguretat sanitària».


Comentaris

envia el comentari