Catalunya Diari

Inversions a Tàrrega per millorar la qualitat del servei de subministrament d’aigua de boca

Instal·laran un nou equip de bombeig a l’estació potabilitzadora i realitzarà obres d’impermeabilització en un dels dipòsits

L'Ajuntament de Tàrrega durà a terme diferents treballs de millora al sistema d'abastament d'aigua de boca del municipi. Són dues intervencions que es realitzaran en el decurs d'aquesta tardor amb una inversió total prevista de 228.044 euros.

D'una banda, el consistori repararà les patologies detectades en un dels tres dipòsits de subministrament situats dalt l'esplanada del Parc de Sant Eloi. En concret, es tracta del dipòsit est, el qual pateix esquerdes i filtracions d'aigua. Es procedirà, per tant, a impermeabilitzar l'estructura per posar fi a aquestes deficiències.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els treballs preveuen buidar prèviament el vas per netejar tot l'interior, on després s'aplicarà una imprimació de poliuretà. El dipòsit guanyarà en estanqueïtat i s'evitaran les pèrdues d'aigua a través de les fissures. També se sanejaran les armadures del sostre-coberta de formigó.

Les obres s'adjudicaran un cop es ratifiqui la concessió de la subvenció

El projecte, que ja sortí a licitació, s'ha pressupostat en 179.958 euros, quantitat que sufragarà en part la Diputació de Lleida mitjançant el Pla de Finançament per Inversions en Salut. En aquest sentit, les obres s'adjudicaran un cop es ratifiqui la concessió de la subvenció. Aquesta intervenció és molt similar a la reparació que la capital de l'Urgell ja efectuà l'any passat al dipòsit més petit del Parc de Sant Eloi.

Construïts durant els anys 20 del segle passat, els tres dipòsits de subministrament a la ciutat capten l'aigua ja tractada des de l'estació potabilitzadora i poden emmagatzemar fins a un total d'11.800 metres cúbics. Val a dir que les cobertes exteriors de formigó són més recents, ja que es bastiren l'any 1986.

Paral·lelament, Tàrrega invertirà 48.086 euros en la instal·lació d'un nou equip de bombeig amb variador de freqüència per a la impulsió d'aigua de boca des de l'estació potabilitzadora fins als dipòsits del Parc de Sant Eloi.

Imatge de la potabilitzadora de Tàrrega
Inversions a Tàrrega per millorar la qualitat del servei de subministrament d’aigua de boca | LleidaDiari.cat

L'empresa Sorea s'encarregarà d'executar els treballs

L'empresa Sorea s'encarregarà d'executar els treballs, ja que el projecte s'ha inclòs dins el pla director de manteniment de la xarxa d'aigua i clavegueram del municipi. La Junta de Govern Local ja ha aprovat aquesta setmana una memòria valorada per poder materialitzar l'actuació.

L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, destaca la importància d'aquestes dues futures inversions, «ja que permetran millorar notablement la qualitat del servei de subministrament d'un bé tan essencial com és l'aigua de boca».


Comentaris

envia el comentari