Catalunya Diari

Tàrrega millorarà l’estació depuradora amb nova maquinària

Modernització dels equips que suposarà un major benefici per al medi ambient

Imatge de la depuradora de Tàrrega
Imatge de la depuradora de Tàrrega | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ha adjudicat en Junta de Govern Local un paquet de millores a l'estació depuradora (EDAR) del municipi per valor de 87.628 euros (IVA inclòs). Es tracta del subministrament i la instal·lació de diferents màquines i aparells que optimitzaran el servei de tractament d'aigües residuals.

Així, és previst d'instal·lar una segona trituradora, substituir els dos agitadors actuals i instal·lar un nou dipòsit destinat a l'aigua de manteniment i reg. Mitjançant aquesta inversió, Tàrrega podrà fer front a l'augment del cabal d'aigües residuals que saneja l'EDAR, fet que també suposarà un major benefici mediambiental.

La capital de l'Urgell ha resolt l'adjudicació a favor de l'empresa Sorea

«L'optimització del rendiment dels equips també es traduirà en estalvi energètic i evitarà reparacions pel desgast de part de la maquinària actual», ha assenyalat l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. La capital de l'Urgell ha resolt l'adjudicació a favor de l'empresa Sorea.

La segona trituradora, que s'afegirà en paral·lel a la ja existent, tindrà una capacitat de tractament de 500 metres cúbics d'aigua l'hora. Aquesta unitat esmicola tots els sòlids que arriben a l'EDAR, en especial les tovalloletes, i evita obturacions i avaries en les bombes d'elevació. Com ja s'ha dit, això permetrà fer front a l'increment del cabal d'entrada que l'EDAR ha experimentat els darrers anys a causa del creixement demogràfic i del consum d'aigua (l'any 2017 el cabal d'entrada augmentà un 25%).

Els dos agitadors actuals es troben desgastats per l'ús

Els dos agitadors actuals, que es troben desgastats per l'ús, es reposaran per nous equips d'hèlix de mínim impacte ambiental. Aquesta maquinària s'encarrega de remoure tot el volum d'aigua tractada que es retorna al medi natural. Al mateix temps, s'instal·larà un nou dipòsit de 20 metres cúbics per a l'aigua de serveis i reg. Aquesta estructura aïllarà l'aigua de les rigoroses temperatures de l'estiu i l'hivern. Això, juntament amb l'hipoclorit, evitarà la proliferació d'agents patògens proveint una aigua del tot filtrada i desinfectada.

Aviat també es renovarà l'enllumenat del recinte

L'Ajuntament de Tàrrega ha tret a concurs un altre lot per millorar la il·luminació del recinte de l'EDAR amb proveïment de fanals i lluminàries LED de baix consum, que s'adjudicarà pròximament completant la millora de les instal·lacions. Les últimes obres realitzades a l'EDAR de Tàrrega daten de l'any 2010, quan s'amplià l'equipament amb un segon reactor biològic i un decantador secundari. Inaugurada l'any 1994, l'EDAR de Tàrrega ocupa una superfície total de 12.700 metres quadrats. Val a dir que Tàrrega també s'ha adherit a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus per fomentar accions sostenibles.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari