Catalunya Diari

Tàrrega modifica el recorregut de la Cavalcada de Reis

Canvi motivat per les obres que es duen a terme a la plaça Major

Imatge del cartell
Imatge del cartell | LleidaDiari.cat

Tàrrega es prepara per a oferir una càlida benvinguda als Reis Mags d’Orient el dissabte 5 de gener, tal com marca la tradició. Serà una altra nit màgica plena d'il·lusió i color en què unes 200 persones faran que la Cavalcada de Reis renovi el seu èxit. Com de costum, el seguici arribarà a la capital de l’Urgell a partir de les 7 de la tarda si bé enguany es produirà una novetat significativa: les obres que s’estan duent a terme a la plaça Major obligaran a modificar el tram final de l’itinerari i el discurs de Ses Majestats tindrà lloc aquesta vegada a la plaça de les Nacions sense Estat.

Així, el recorregut de la Cavalcada de Reis 2019 serà el següent: carrer de Sant Pelegrí (a partir de la cruïlla amb el carrer d’Amics del País), plaça del Carme, carrer de Joan Maragall, carrer Migdia, Estació d’Autobusos i plaça de les Nacions sense Estat. En aquest punt Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar pujaran dalt la seva espectacular haima, on rebran la clau de la ciutat i adreçaran els seus discursos a infants, joves i grans.

El seguici el formaran deu carrosses, un centenar de patges, cavalls i furgonetes plenes de regals. A més, s’estrenarà una nova carrossa amb un pessebre vivent en substitució del quadre escènic que habitualment se situava al pòrtic de l’Església Parroquial de la plaça Major. També hi participaran oferint la seva música en directe els Tambors de Diables BAT, Xaranga l’Alegria, Grallers de La Barra i l’Orquestra Mediterrània. Completaran la comitiva els Motards Tàrrega i de “Lo Tossino”, que recollirà els xumets dels infants que ja es vulguin despendre d’ells. Es repartirà una tona de caramels sense gluten, aptes per a celíacs. L’acte comptarà amb la coordinació de la Comissió Cavalcada de Reis BAT i es retransmetrà en directe per Ràdio Tàrrega (92.3 FM - www.radiotarrega.cat). 

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | LleidaDiari.cat

 

Per la seva part, El Talladell rebrà Ses Majestats el dissabte 5 de gener a partir de les 8 del vespre amb un lluït recorregut pels carrers del poble portant els regals als infants. D’altra banda, el diumenge 6 de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar també saludaran els veïns de Santa Maria de Montmagastrell en el decurs de la missa a l’Església Parroquial del Dolç Nom de Maria, a partir d’1/4 de 2 del migdia. Prèviament, els Patges Reials recolliran les cartes dels infants el dimecres 2 de gener al Parc de Nadal de Tàrrega, de 6 de la tarda a 8 del vespre. També el dijous 3 i el divendres 4 de gener, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre, a la Cambra de Comerç (Plaça Major), sota l’organització de Foment Tàrrega.


Comentaris

envia el comentari