Catalunya Diari

Tàrrega i Mollerussa es preparen per quan calgui fer un desconfinament segur

Ja s'han instal·lat les primeres mampares de protecció a l'OAC de la capital de l'Urgell

Pla general on es poden veure les mampares de seguretat per prevenir contagis
Ja s'han instal·lat les primeres mampares de protecció a l'OAC de la capital de l'Urgell | LleidaDiari.cat

Els ajuntaments de Tàrrega i Mollerussa han començat a planificar i habilitar el condicionament dels espais municipals perquè quan sigui possible es pugui dur a terme un desconfinament segur tant per a les plantilles com per a la ciutadania usaria dels serveis públics.

En el cas de la capital de l'Urgell, ja s'han instal·lat mampares protectores als taulells de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), i a la capital del Pla s'han demanat pressupostos. A Tàrrega també s'ha habilitat un formulari perquè les famílies puguin sol·licitar mascaretes casolanes per a infants i adolescents davant l'anunci que els menors de 14 anys podran sortir al carrer a partir de diumenge.

Estructures fetes de metacrilat

Les estructures que s'han instal·lat a l'OAC de Tàrrega estan fetes de metacrilat i en una primera fase s'han col·locat als diversos taulells d'aquesta zona del consistori, situada al vestíbul de l'edició. Pròximament, es preveu instal·lar més mampares de similars característiques en altres espais municipals de contacte directe amb el públic, quan de mica en mica es vagin reobrint als usuaris. D'aquesta forma, i adaptant-se a la nova realitat que imposa la Covid-19, Tàrrega augmenta les mesures de protecció tant dels treballadors municipals com de la ciutadania.

Pel que fa a Mollerussa, s'han demanat ja pressupostos per poder adquirir el material que es consideri necessari a aquest efecte com poden ser, de la mateixa manera, mampares protectores per als serveis d'atenció al públic o mesuradors de temperatura, entre d'altres. La reunió periòdica del comitè d'emergència del Pla de Protecció Civil de Mollerussa ha informat aquest dimecres que hi ha 33 casos registrats de persones positives amb el virus a la ciutat. en total són 7 les persones de la ciutat que han perdut la vida pel coronavirus mentre que 5 han aconseguit curar-se. Des del CAP del municipi s'ha insistit a recordar a la ciutadania que requereix qualsevol atenció mèdica que abans d'acudir-hi cal trucar al 973 71 11 64 i contactar amb els serveis mèdics per valorar el cas.

Des de dilluns no s'ha aixecat cap acta per no respectar el decret de confinament

Respecte a les actuacions dutes a terme per la Policia Local, des de dilluns no s'ha aixecat cap acta per no respectar el decret de confinament, tot i que s'han fet nombrosos avisos i controls. També s'ha constatat que a les tres farmàcies de la ciutat ja s'han esgotat les mascaretes, després que dilluns es comencés el subministrament individual presentant la targeta sanitària.


Comentaris

envia el comentari