Catalunya Diari

Tàrrega obre una caixa de solidaritat per ajudar a la família a repatriar el cos del nen ofegat a les piscines

Els veïns omplen la plaça Major i duen a terme un minut de silenci
Pla general de la plaça Major de Tàrrega plena de veïns durant el minut de silenci
Pla general de la plaça Major de Tàrrega plena de veïns durant el minut de silenci | LleidaDiari.cat

Centenars de veïns de Tàrrega han omplert aquest dilluns a dos quarts de vuit del vespre la plaça Major de la ciutat per assistir al minut de silenci convocat per l'ajuntament en record del nen de sis anys mort ofegat a la piscina municipal el passat dissabte.

 

Amb aquest acte, el municipi ha volgut expressar el seu més sincer condol i la seva profunda consternació per aquest fet tan desolador. Un dels gests més emocionants i significatius que han tingut els veïns de la capital de l'Urgell és l'obertura d'una caixa de solidaritat per ajudar a la família a repatriar el cos del menor al Senegal, que tot i tenir nacionalitat espanyola era el seu país d'origen. L'infant, T.S.B. vivia a la capital de l'Urgell amb la seva família i va morir ofegat dissabte a la tarda a les piscines municipals on hi va anar acompanyat de quatre germans, un d'ells major d'edat.

 

El seu pare es trobava treballant a França i va arribar diumenge al municipi. El menor era alumne del Col·legi Sant Josep Vedruna i al minut de silenci hi ha assistit una bona representació d'aquest centre educatiu, tant de la comunitat educativa com de les famílies.

  

 

 

«No busquem culpables»

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va prendre la paraula a l'inici de l'acte mostrant el suport del consistori a la família del petit i va anunciar l'obertura de la caixa de solidaritat per finançar la repatriació del cos. Tot seguit va tenir lloc el minut de silenci que va anar seguit d'un llarg aplaudiment. A continuació va parlar un representant de la comunitat senegalesa i oncle de la víctima, Abdoulaye Ly, que va tenir unes paraules d'agraïment cap a les autoritats i també els veïns de la ciutat pel suport rebut. Ly va remarcar que «no busquem culpables» pel que li ha passat al seu nebot sinó que s'investiguin les causes.

Pla mig on es pot veure el pare del nen de sis anys mort ofegat a la piscina municipal de Tàrrega rebent mostres de condol

 

També van parlar des de l'Associació Alba, tant la directora com una companya de feina de la mare del petit. A la mare li van entregar un llibre ple de missatge de condol i ànims. Finalment va parlar la directora de l'escola Sant Josep Vedruna i també representants de l'AMPA del centre que visiblement emocionats es van oferir a la família per tot el que puguin necessitar en moments durs com els que estan vivint.

 

Pla mig d'una persona dipositant diners a la caixa solidaria per recollir fons per repatriar al Senegal el cos del nen
Pla mig d'una persona dipositant diners a la caixa solidaria per recollir fons per repatriar al Senegal el cos del nen | LleidaDiari.cat

 

Pla mig on es pot veure la directora de l'escola Sant Josep Vedruna de Tàrrega dirigint unes paraules
Pla mig on es pot veure la directora de l'escola Sant Josep Vedruna de Tàrrega dirigint unes paraules | LleidaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari