Catalunya Diari

Tàrrega obre una convocatòria pública per optar al càrrec de Jutge o Jutgessa de Pau

El Ple de la Corporació aprovarà la designació d’entre les candidatures presentades

L'Ajuntament de Tàrrega ha emès una convocatòria pública per cobrir la vacant del càrrec de Jutge o Jutgessa de Pau titular del municipi. El tràmit obeeix a la pròxima finalització del termini de quatre anys des de l'últim nomenament, l'any 2017.

Les persones interessades i que reuneixin els requisits legals (vegeu aquí l'Edicte) ja poden presentar la seva instància a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de Tàrrega abans del pròxim 19 de maig. Entre la documentació han d'adjuntar un currículum vital i professional amb l'objectiu d'avaluar possibles incompatibilitats vers l'exercici del càrrec. Com fixa la normativa, el Ple de la Corporació elegirà el Jutge o Jutgessa de Pau d'entre les candidatures presentades.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge del jutjat de pau de Tàrrega
Tàrrega obre una convocatòria pública per optar al càrrec de Jutge o Jutgessa de Pau del municipi durant els propers quatre anys | LleidaDiari.cat

Pané exerceix el càrrec des de l'any 2008

L'actual Jutgessa de Pau de Tàrrega, Margarida Pané, ha expressat la voluntat de no optar a renovar el càrrec. Pané exerceix el càrrec des de l'any 2008 i, per tant, ha estat nomenada com a tal en tres convocatòries consecutives. Aquest any 2021, Tàrrega tindrà per tant nou Jutge o Jutgessa de Pau. Amb jurisdicció al terme municipal, el Jutjat de Pau és l'esglaó de l'aparell judicial més proper a la ciutadania.

L'òrgan existeix en tots els municipis que no són capital de partit judicial. Per ser Jutge o Jutgessa de Pau no cal necessàriament ser professional del Dret i l'elecció es basa en la trajectòria i tarannà personal. El Jutjat de Pau de Tàrrega té la seu a la planta baixa d'un edifici municipal situat a l'avinguda de la Generalitat, 41, on comparteix oficines amb el Registre Civil. També compta actualment amb una Jutgessa de Pau suplent, càrrec que recau en Teresa Robert.


Comentaris

envia el comentari