Catalunya Diari

Tàrrega obre els patis de les escoles per promoure l’esport i generar comunitat entre els joves

Un dinamitzador d’espai obre cada tarda de dilluns a divendres els patis del Jacint Verdaguer i l’Àngel Guimerà·

Imatge de joves al projecte 'Patis Oberts' de Tàrrega
Tàrrega obre els patis de les escoles a l’estiu per promoure l’esport i generar comunitat entre els joves | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ha endegat el projecte pilot 'Patis Oberts' perquè els joves es puguin reunir i practicar esport en espais municipals durant aquest estiu, fet que ajuda a la inserció social i a generar comunitat.

La iniciativa compta amb la figura d'un dinamitzador d'espai que, de dilluns a divendres, de les 18 a les 22.00 hores, obre els patis de les escoles del Jacint Verdaguer i de l'Àngel Guimerà perquè infants i adolescents es puguin reunir i practicar esports com el futbol, el bàsquet o altres activitats físiques.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La mitjana d'assistència ha anat augmentat progressivament

Durant aquestes primeres setmanes, la mitjana d'assistència ha anat augmentat progressivament i actualment és d'una cinquantena de joves a cada pati. El dinamitzador d'espai també s'encarrega de conèixer els joves i interactuar-hi, consulta quines noves activitats volen realitzar i els hi pregunta quines necessitats i hàbits tenen. A més, durant la crisi sanitària actual, treballa per conscienciar-los sobre la importància de la prevenció de la Covid-19 i els entrega mascaretes i altre material higiènico-sanitari, si és necessari.

El regidor de Ciutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell-Aparicio, va visitar la setmana passada el projecte al pati de l'escola Jacint Verdaguer, on va intercanviar impressions amb els joves i va valorar molt positivament la iniciativa: «El projecte Patis Oberts neix amb la voluntat de seguir durant el curs vinent relacionant-ho amb la dinamització de l'Oficina Jove i altres projectes de les àrees d'Educació i Ciutadania, com el Pla Educatiu d'Entorn, un pla per lluitar contra l'absentisme a les escoles i instituts i el procés en marxa de l'EDHACK a Tàrrega, que proposa repensar nous usos i cocrear la programació d'activitats de dinamització de l'espai públic i els equipaments municipals amb les persones joves».

La importància social del projecte

Per la seva banda, el dinamitzador dels Patis Oberts, Víctor Pérez, ha volgut destacar la importància social del projecte: «D'una banda, serveix per aprofitar més els espais públics en aquests moments i, per l'altra, ajuda a crear comunitat entre tot el jovent de Tàrrega, ja que s'uneixen grups diferents, es coneixen i poden practicar esport. Treballem valors i arribem a acords perquè ells s'ho sentin seu». El projecte Patis Oberts continuarà fins al mes de setembre i hi ha la intenció que segueixi vigent en el futur per seguir treballant de forma directa amb la població més jove.


Comentaris

envia el comentari