Catalunya Diari

Tàrrega inicia les obres del nou paviment del carrer Sant Joan

S’ultimen els treballs d’adequació de la plaça Major

Plaça Major de Tàrrega
Plaça Major de Tàrrega | LleidaDiari.cat

Les obres d'adequació de la plaça Major de Tàrrega són a punt de culminar i ja només resta col·locar l'enllosat de pedra sota els porxos i en alguns accessos des de carrers adjacents. En aquest sentit, a partir del dilluns 29 d'abril s'estendrà la nova pavimentació a la cruïlla que comunica la plaça Major amb els carrers de Sant Joan i Urgell. Els treballs previstos en aquest punt obligaran a efectuar restriccions de trànsit al centre històric.

Així, el trànsit rodat no podrà accedir al carrer de Sant Joan venint des del carrer Urgell, vial que es convertirà provisionalment en un atzucac. Com a mesura alternativa, els usuaris dels pàrquings privats situats al carrer de Sant Joan hi podran accedir des de la plaça del Pare Carles Perelló, circulant en direcció contrària. 

Els veïns residents a la zona ja han estat oportunament informats. Si bé els treballs de pavimentació a la cruïlla finalitzaran els propers dies, el carrer de Sant Joan romandrà tallat al trànsit fins a principis de juny, ja que el nou enrajolat de pedra natural necessita unes setmanes de repòs abans no hi circulin vehicles.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Plataforma única vianalitzada

La plaça Major de Tàrrega s'ha transformat en un espai de plataforma única vianalitzada. La materialització del projecte ha eliminat les barreres arquitectòniques, configurant un indret urbà més accessible, còmode i segur en favor de la mobilitat dels vianants. Pel que fa a trànsit rodat, l'estacionament de vehicles quedarà prohibit i només hi podran accedir transports de càrrega i descàrrega; persones amb discapacitat; veïns residents i per casos puntuals.

La plaça ja s'ha reobert als vianants i fins i tot ja ha acollit algunes celebracions populars de la Setmana Santa. D'altra banda, la Coral del Col·legi Sant Josep Vedruna de Tàrrega ha escollit el marc de la nova plaça Major per oferir el divendres 3 de maig (9 nit) un concert polifònic interpretat per 200 veus.

Tàrrega commemora 30 anys de la revista URTX

Tàrrega commemora el 30è aniversari d'URTX – Revista d'Humanitats de l'Urgell, publicació de caràcter referencial en el camp de la historiografia i les ciències socials a les terres de Lleida. L'efemèride s'ha celebrat afegint un altre número a la col·lecció, el que fa 33. La presentació del nou volum va tenir lloc dimecres a l'Arxiu Comarcal de l'Urgell, ens que coedita la revista juntament amb el Museu Comarcal de l'Urgell – Tàrrega. Al llarg de les últimes tres dècades, URTX ha divulgat més de 534 articles a càrrec de 353 autors en matèries com història, art, arqueologia, urbanisme, arxivística o arquitectura. Dels estudis recopilats, 172 corresponen a Tàrrega i 209 a la resta de la comarca.


Comentaris

envia el comentari