Catalunya Diari

Tàrrega pinta els colors de la bandera LGBTI en dos passos de vianants

En commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI el proper 28 de juny

Imatge d'un pas de vianants a Tàrrega
L’Ajuntament de Tàrrega pinta els colors de la bandera LGBTI en dos passos de vianants | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega pinta franges multicolor en dos cèntrics passos de vianants de la ciutat com acció simbòlica en favor del col·lectiu LGBTI (persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersex). La iniciativa precedeix la commemoració del Dia Internacional de l'Orgull LGBTI, fixada en el calendari cada 28 de juny.

En aquesta data, la bandera amb els colors de l'arc de Sant Martí també es penjarà a la façana de la Casa Consistorial, tal com ja s'ha fet durant els darrers anys. Aquesta expressió reivindicativa, per tant, s'amplia ara a la via pública. Els dos passos de vianants són situats a la plaça del Carme (a l'encreuament amb el carrer del Carme) i a la cruïlla dels carrers del Segle XX i Sant Pelegrí (davant el Centre d'Entitats). Els colors de l'emblema LGBTI també llueixen des d'avui a les escales d'accés a l'Oficina d'Acció Social – Oficina Jove de l'Urgell i Centre Obert.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Condemnen les actituds de rebuig, discriminació i hostilitat

"Fem visible així el nostre compromís vers els drets del col·lectiu LGBTI", destaquen la regidora d'Igualtat, Assumpta Pijuan Tarragó, i el regidor de Ciutadania, Xavier Rossell-Aparicio. Amb aquest gest, la capital de l'Urgell «condemnem les actituds de rebuig, discriminació i hostilitat contra les persones per motius d'orientació sexo afectiva, identitat o expressió de gènere», afirmen. «A Tàrrega fem un pas endavant cap a la diversitat i ni un pas enrere en drets LGBTI», proclamen en nom del municipi. Val a dir que Tàrrega també se suma cada 17 de maig al Dia Internacional contra l'Homofòbia (la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia). La conscienciació contra la LGBTI-fòbia, a més, ha esdevingut un dels eixos de l'acció social impulsada des del consistori.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Tàrrega disposa d'un Servei d'Atenció Integral (SAI), punt de suport i acompanyament a persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGBTI-fòbia. El Punt SAI també té com a objectius fer visible la diversitat sexo afectiva i de gènere a la societat així com dissenyar estratègies de sensibilització i prevenció. La Regidoria d'Igualtat gestiona en xarxa aquest servei junt amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari