Catalunya Diari

Tàrrega posa la bandera arc iris a la façana de l'ajuntament en defensa de la igualtat de drets de les persones LGTBI

S’impulsa aquests dies una campanya de conscienciació sobre els nous models familiars

Imatge de la façana amb la bandera
Imatge de la façana amb la bandera | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ha penjat aquest dijous a la façana de la Casa Consistorial la bandera arc iris que simbolitza el moviment LGTBI. La capital de l'Urgell reivindica així la igualtat de drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals; i expressa el seu rebuig contra la discriminació i la intolerància. El consistori ha posat la bandera coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI o Orgull Gai que s'escau cada 28 de juny. A més, l'ens treballa aquests dies en la redacció d'un manifest institucional per declarar Tàrrega com a «municipi en favor de la igualtat, lliure de violència masclista i de LGTBIfòbia». 

El document es podria aprovar el mes vinent. Com ja s'ha informat, Tàrrega promou també una campanya que consciència sobre els nous models de família. Es tracta de posar de manifest l'evolució de la societat desmuntant el mite de la família ideal tradicional, o sigui, un home i una dona casats per a tota la vida. La pluralitat i la diversitat familiar s'han plasmat en sis cartells difosos a través de les xarxes socials i en suport físic sota el lema «Aquesta és la meva família. I la teva com és?», dins la campanya genèrica #SiguesSúperIgual. 

Tàrrega acollirà la presentació de l'Associació Colors de Ponent, que defensa els drets de les persones LGTBI, el divendres 29 de juny, a les 19.30 hores del vespre, al Local de la Societat Ateneu. Després, a les 21.00 hores de la nit, el Teatre Ateneu acollirà la representació de la peça de teatre - dansa CROTCH (ENTRECRUIX) a càrrec de la companyia BAAL. D'altra banda, i en l'àmbit docent, la Regidoria de Polítiques d'Igualtat impartirà el curs «Socialització del gènere com a eina de prevenció de la discriminació» en el marc de l'Escola d'Estiu Urgell – Segarra adreçada al professorat. Serà del 2 al 6 de juliol i la inscripció ja és oberta.


Comentaris

envia el comentari