Catalunya Diari

Tàrrega potencia la mostra de cinema fantàstic Galacticat amb més estrenes i projeccions

La cinquena edició tindrà lloc del 7 al 10 de juny a Cinemes Majèstic i altres espais de la ciutat

Tàrrega potenciarà amb més projeccions i activitats la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, coneguda també com a Galacticat. La cinquena edició del certamen tindrà lloc a la capital de l'Urgell del 7 al 10 de juny de 2018, ampliant la programació de tres a quatre dies. A més, s'incorpora el gènere de terror al cartell (tal com ja palesa la nomenclatura d'enguany) i s'aposta per pel·lícules inèdites, la majoria estrenes absolutes o només exhibides en festivals. El salt endavant del Galacticat també s'estendrà al concurs de curtmetratges (el GalactiCurt), apartat que projectarà un centenar de treballs, alguns de procedència internacional. Circuit Urgellenc i la Regidoria de Cultura, organitzadors de l'esdeveniment, han expressat la voluntat de potenciar així la mostra arribant a més públic i establint col·laboracions amb altres festivals cinematogràfics i entitats del món de l'audiovisual.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

En aquest sentit, la direcció del festival Galacticat ha anunciat un acord de col·laboració amb l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), la Filmoteca de Catalunya, els Serveis Educatius de l'Urgell i el creador Marc Riba per a impartir formació als escolars de la comarca al voltant de la cultura cinematogràfica. Paral·lelament, s'ha assolit un altre acord amb el Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC) per a convocar un premi de 10.000 euros destinat a finançar la preproducció d'un llargmetratge o un curtmetratge de gènere fantàstic.

Les projeccions del concurs de curtmetratges GalactiCurt, que abraçarà més d'un centenar de creacions, s'ampliaran a dues nits i en dues pantalles instal·lades a l'avinguda de Catalunya. Prèviament ja s'han rebut més d'un miler de propostes, entre les quals es farà la selecció definitiva. Es premiarà el millor curt fantàstic; el millor curt de gènere lliure; i el millor curt rodat per un director menor de divuit anys. El jurat estarà format per Agustí Argelich, director del Festival Internacional de Curtmetratges FILMETS de Barcelona; Christian Inaraja, il·lustrador i codirector del Festival Europeu de Curtmetratges de Reus; i Luci Lenox, directora de càsting i professional de la indústria del cinema. En total, es preveuen més de 40 hores de projecció.


Comentaris

envia el comentari