Catalunya Diari

Precinten un bar a Tàrrega per no respectar les restriccions de l'estat d'alarma

Imatge d'un control policial a la localitat de Tàrrega, el dia 3 de maig de 2020.
Imatge d'un control policial a la localitat de Tàrrega durant l'estat d'alarma. | LleidaDiari.cat

La Policia Local de Tàrrega ha precintat aquest cap de setmana un bar de la capital de l’Urgell per infringir el decret d’estat d’alarma. Els fets van ocórrer el passat dissabte, dia 2 de maig, quan els agents van detectar dos clients consumint begudes a l’interior d'un l’establiment. De seguida es va procedir a aixecar acta de denúncia contra el propietari i els dos clients, i seguidament, els agents van precintar el local.
 
 
 
 
Paral·lelament, la policia de Tàrrega ha denunciat 15 persones en un sol dia, durant el diumenge 3 de maig, per saltar-se les franges horàries de desconfinament. Els agents van intensificar les patrulles davant la percepció que des de dissabte, jornada que entraven en vigor les noves mesures de mobilitat, alguns ciutadans feien cas omís de les franges horàries de sortides al carrer per a passejar i fer esport. A més de la quinzena de denúncies interposades, també es van practicar 25 identificacions a la via pública. Tot plegat amb l’objectiu de garantir el compliment de les mesures establertes.
 
 
Cal recordar que des que va entrar en vigor l'estat d'alarma, la Policia local de Tàrrega ha dut a terme un total de quatre detencions per saltar-se el confinament (amb desobediència i resistència greu a l’autoritat), ha aixecat acta de 83 denúncies i ha practicat 320 identificacions.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Crida a la responsabilitat

L’Ajuntament de Tàrrega fa una crida responsable a la ciutadania per atendre les mesures de seguretat i evitar conductes incíviques que portin a rebrots de la Covid-19. Des de l’esclat de la pandèmia, i com ja s’ha informat anteriorment, la Policia Local ha reforçat la seva tasca social de suport a la ciutadania. El cos ha dotat amb mascaretes un centenar de persones d’edat avançada que circulaven sense pel carrer; ha lliurat fulletons informatius als comerços; i ha ajudat a distribuir material sanitari. D’altra banda, també ha felicitat l’aniversari d’un centenar d’infants i persones grans confinats als seus domicilis.
 
 
Des del passat dissabte tothom pot sortir de casa una vegada al dia per fer esport en solitari i passejar amb una altra persona amb qui es convisqui. A Tàrrega, municipi de més de 5.000 habitants, es permet aquesta activitat en dues franges horàries: de les 06.00 a les 10.00 hores i de les 20.00 a les 23.00 hores. Els tombs han de ser a un màxim d'1 km de distància del domicili. L'activitat esportiva, sense sortir del municipi. La resta de franges s’han reservat per a les persones majors de 70 anys i dependents (de 10.00 a 12.00 hores i de 19.00 a 20.00 hores) i per als infants menors de 14 anys (de 12.00 a 19.00 hores) acompanyats d’una persona adulta (progenitor, amb qui convisquin al domicili o persona a càrrec). Als pobles del terme (Altet, Claravalls, La Figuerosa, Riudovelles, Santa Maria de Montmagastrell i El Talladell) no s’apliquen les franges horàries en ser poblacions de menys de 5.000 habitants. En tots els casos, s'ha de mantenir sempre una distància interpersonal mínima amb tercers de dos metres.

Comentaris

envia el comentari