Catalunya Diari

La situació no millora: La ciutat lleidatana que segueix 'tancada' per la COVID

En poc més de quinze dies s’ha doblat la xifra de casos positius, fins als 190 registrats a dia d’avui

Gràfic de la incidència de la COVID a Tàrrega

Tàrrega continua registrant un augment de la incidència acumulada de Covid-19 | LleidaDiari.cat

Tàrrega mantindrà fins a almenys el dimecres 24 de febrer les actuals restriccions sanitàries que són en vigor al municipi des del passat dia 5. L'Equip de Govern atén així les recomanacions de les autoritats sanitàries després d'avaluar l'evolució epidemiològica a la capital de l'Urgell, on s'ha constatat un augment continuat de la incidència acumulada, fins als 190 casos positius registrats a dia d'avui.

En poc més de quinze dies s'ha doblat la incidència acumulada a Tàrrega (el passat 1 de febrer hi havia registrats 95 casos). També continua la situació de transmissió comunitària, fet que obliga a prorrogar les mesures especials. Val a dir que el risc de rebrot i la velocitat de propagació continuen baixant a Tàrrega (avui se situen en 295,03 i 0,6). Les causes de l'alta incidència acumulada, però, s'atribueixen als indicadors de principis de febrer, quan Tàrrega assolí un risc de rebrot de 1.112,53.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Reduir la interacció social tot el que es pugui

L'Ajuntament de Tàrrega reitera la seva crida a reduir la interacció social tot el que es pugui. En aquest sentit, es manté la suspensió de l'agenda d'activitats culturals presencials i la clausura d'equipaments municipals d'usos culturals i esportius. La Biblioteca Germanes Güell continuarà reduint el servei al préstec de documents i l'Escola Municipal de Música només impartirà classes de forma virtual. L'Oficina d'Atenció Ciutadana i l'Oficina d'Habitatge, a la Casa Consistorial, romandran en servei. També es manté l'obertura de l'Espai MerCAT el divendres 19 i el dissabte 20 de febrer amb motiu de la campanya de donació de sang. D'altra banda, fonts i parcs infantils continuaran precintats.

La Policia Local mantindrà els dispositius de vigilància a la via pública, restauració i establiments comercials vetllant per l'estricte compliment de les mesures de seguretat. El mercat de dilluns vinent comptarà altre cop amb voluntaris de Creu Roja conscienciant sobre la importància dels protocols sanitaris. Des de l'Ajuntament de Tàrrega es prega al conjunt de la població a continuar actuant amb responsabilitat i a extremar la precaució per frenar la propagació de la Covid-19. «Hem de perseverar en els esforços per tallar la situació de transmissió comunitària i, per aconseguir-ho, és fonamental reduir la interacció social al màxim», assenyala l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú.


Comentaris

envia el comentari