Catalunya Diari

La ciutat lleidatana que prorroga una setmana més les restriccions per l'augment de contagis

La capital de l’Urgell reitera la crida a reduir al màxim la interacció social

Imatge d'un parc infantil de Tàrrega precintat
Continua la situació de transmissió comunitària a Tàrrega, amb augment de la incidència acumulada de casos | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ha determinat prorrogar una setmana més (fins al 19 de febrer) les restriccions sanitàries decretades al municipi el passat divendres. Si bé els indicadors epidemiològics han millorat en el decurs dels darrers 7 dies (el risc de rebrot i la velocitat de propagació s'han reduït a la meitat fins a 539,77 i 0,8 respectivament), la comissió de seguiment de Salut ha informat aquest divendres que persisteix a Tàrrega la situació de transmissió comunitària.

Les autoritats sanitàries es mostren preocupades per la incidència acumulada de casos, que a Tàrrega ha augmentat des de divendres passat un 61%: la capital de l'Urgell ha passat de 107 a 173 casos acumulats en tan sols una setmana. Mentre no es produeixi un descens de la incidència acumulada, tot fa pensar que es mantindran a la ciutat les actuals restriccions. Per tant, l'Ajuntament de Tàrrega reitera la seva crida a reduir la interacció social tot el que es pugui.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Així mateix, continua la suspensió de l'agenda d'activitats culturals presencials i la clausura dels equipaments municipals d'usos culturals i esportius. La Biblioteca Germanes Güell continuarà reduint el servei al préstec de documents. L'Escola Municipal de Música de Tàrrega només impartirà classes de forma virtual. D'altra banda, les fonts de la ciutat i els parcs de jocs infantils continuaran precintats.

La Policia Local mantindrà els dispositius de vigilància a la via pública

Per la seva part, la Policia Local mantindrà els dispositius de vigilància a la via pública, restauració i establiments comercials vetllant per l'estricte compliment de les mesures de seguretat sanitària. El mercat de dilluns vinent comptarà altre cop amb voluntaris de Creu Roja per ajudar a complir els protocols sanitaris. L'Oficina d'Atenció Ciutadana i l'Oficina d'Habitatge, a la Casa Consistorial, romandran en servei. Les eleccions del 14-F no es veuran alterades.

Des de l'Ajuntament de Tàrrega es prega al conjunt de la població a continuar actuant amb responsabilitat i a extremar les mesures de seguretat sanitària. «La baixada dels indicadors epidemiològics posa en relleu que les mesures restrictives i la responsabilitat de tothom són eficaces per frenar la propagació de la Covid-19, però encara hem de fer més esforços per aconseguir tallar la situació de transmissió comunitària», afirma l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. La situació epidemiològica a Tàrrega es revisarà el divendres 19 de febrer, quan s'avaluarà de prologar les restriccions actuals.


Comentaris

envia el comentari