Catalunya Diari

Tàrrega recull 18.300 quilos d’aliments i productes solidaris

Donacions que serviran per cobrir les necessitats bàsiques de persones amb vulnerabilitat social

Alumnes d'una escola de Tàrrega durant el Gran Recapte
Alumnes d'una escola de Tàrrega durant el Gran Recapte | LleidaDiari.cat

El teixit associatiu de Tàrrega ha col·laborat un any més en les tasques de classificació dels productes recollits durant el Gran Recapte. S'ha posat en relleu així la contribució del voluntariat per a fer realitat aquesta iniciativa solidària que cobreix les necessitats bàsiques de les persones més vulnerables. Nombroses entitats i col·lectius s'han bolcat, també avui dilluns, en les tasques de recompte i classificació de productes a la seu del Magatzem d'Aliments Solidaris (MAS) de Tàrrega, on s'han dipositat les donacions recollides. Són els casos, per exemple, de l'Agrupament Escolta, l'Associació Alba, l'Escola Pia, el Col·legi Sant Josep, l'alumnat del Pla de Transició al Treball i Creu Roja a més dels altres voluntaris inscrits.

La Regidoria d'Acció Social i Creu Roja Tàrrega expressen l'agraïment al voluntariat i a totes les persones i entitats que han efectuat aportacions. El Gran Recapte 2018 a la capital de l'Urgell s'ha saldat amb 18.300 quilos de productes alimentaris i articles de neteja i higiene personal donats els dies 30 de novembre i 1 de desembre. La xifra és similar a la comptabilitzada l'any passat. Oli, llegums, sucre, farina, llet desnatada i sense lactosa, productes de neteja i d'higiene personal,... han estat enguany els productes més demandats. Els punts de recollida s'han habilitat als mercats i supermercats Caprabo, PlusFresc, Esclat, Lidl, Condis, BonÀrea i Mercadona.

Totes les famílies perceptores dels ajuts del MAS són derivades pels serveis socials. Habitualment l'ajut es prescriu per sis mesos i posteriorment és revisat pels serveis socials a l'hora de prorrogar-lo. Durant el present any, el MAS de Tàrrega ha atès 127 famílies, xifra que suposa 369 persones beneficiàries. D'aquestes, 155 són menors i 25 són infants de menys de dos anys. En total, en el decurs del 2018, s'han efectuat 1.479 entregues d'aliments. Així doncs, no queda dubte de que la tasca que duen a terme els voluntaris del Gran Recapte i, en especial, els Bancs dels Aliments, és de vital ajuda per a les persones de la demarcació més necessitades. 


Comentaris

envia el comentari