Catalunya Diari

Tàrrega reviurà la tradició de l'Aplec de Sant Eloi el diumenge 10 de setembre

Matinal amb activitats de cultura popular al gran pulmó verd de la capital de l’Urgell
Imatge del Parc de Sant Eloi | LleidaDiari.cat

Tàrrega ha convocat per al diumenge 10 de setembre una nova edició del seu tradicional Aplec de Sant Eloi, cita que perdura de l'antiga festa major de setembre. L'acte proposa una trobada ciutadana al gran pulmó verd de la ciutat, el Parc de Sant Eloi. Es tracta d'una matinal amb activitats de cultura popular, convivència i gaudi de la natura sota la coordinació de l'Associació dels Amics de l'Arbre, masovers del parc, i la Regidoria de Cultura. El programa s'iniciarà prèviament a la plaça Major, on a les 9.00 hores del matí se servirà un cafè per desvetllar els participants (cal recordar que la ciutat es trobarà immersa en la celebració de FiraTàrrega). Després, a 2/4 de 10, el seguici d'autoritats locals sortirà cap a l'aplec acompanyat de La Fal·lera Gegantera i els Grallers del Corral Nou.

  

Arribats ja dalt la serra, s'oficiarà a les 10.00 hores del matí la missa a l'ermita amb l'actuació de la Coral FresCOR de Claravalls. Durant el matí se succeiran l'esmorzar de coca i préssec, el ball de gegants, jocs infantils, la demostració d'obediència canina organitzada per Agility Associació Ciutat de Tàrrega i el 33è Concurs Nacional de Colles Sardanistes a càrrec dels Amics de la Sardana. No faltaran les paradetes de joguines i el punt de venda de la rajola commemorativa de l'aplec.

 

Un altre costum de l'Aplec de Sant Eloi és la visita a les darreres millores realitzades al parc, un turó ple de racons, monuments i camins. En aquest cas el consistori comprovarà com marxen les obres d'arranjament del Passeig de Magí Manonelles i del futur espai d'homenatge a Mossèn Josep Garriga. Dedicat a qui fou tercer president dels Amics de l'Arbre, el Passeig de Magí Manonelles es remodela en el tram comprès entre l'Escola Alba i l'Hort del Sanrama, vorejant el carrer de La Pau. S'hi construeix un mur de contenció a una banda del camí i es col·loca un bordó de pedra a l'altre lateral. Al mig del tram remodelat s'erigeix una font en memòria de mossèn Josep Garriga (1928 – 2016), rector de Tàrrega durant 37 anys, fill adoptiu de la ciutat i impulsor de diferents entitats socials.

D'altra banda, l'Ajuntament de Tàrrega també enllesteix els preparatius per celebrar l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, el dilluns 11 de setembre a la plaça de Rafael Casanova. La convocatòria s'avança enguany a les 10 del matí. Així, el consistori i les entitats tributaran ofrenes florals davant el monument dedicat als màrtirs del 1714. Els participants també tindran ocasió d'expressar públicament els seus missatges i lemes. La Coral Bona Nova clourà l'acte cantant amb el públic l'himne d'Els Segadors.Comentaris

envia el comentari