Catalunya Diari

Tàrrega s’adhereix a la campanya «No puc esperar!» per millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties intestinals

La idea també es farà extensiva als establiments comercials de la ciutat

Imatge de l'adhesiu que mostra els espais de la campanya
Imatge de l'adhesiu que mostra els espais de la campanya | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega s'ha adherit a la campanya «No puc esperar!» promoguda per l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa (ACUU) i l'Hospital Universitari de Girona Josep Trueta. Es tracta d'una iniciativa que vol millorar la qualitat de vida de les persones que, a causa d'un problema mèdic no contagiós, necessitin fer ús d'un lavabo urgentment.

Així, la capital de l'Urgell ha identificat amb el logotip «No puc esperar!» els lavabos d'una vintena d'equipaments municipals, als quals els pacients podran accedir de manera gratuïta mostrant una targeta de l'ACUU. Aquestes persones, a més, disposen d'una aplicació mòbil amb geolocalització que ubica els lavabos més propers adherits a la campanya.

  

  

En una primera fase s'hi ha sumat l'Ajuntament de Tàrrega. Pròximament, el consistori es posarà en contacte amb els establiments comercials perquè també col·laborin en la campanya i cedeixin desinteressadament els seus lavabos. Els destinataris d'aquesta iniciativa són persones amb malalties inflamatòries intestinals (malaltia de Crohn i colitis ulcerosa), pacients ostomitzats o colectomitzats, pacients sotmesos a cirurgia per un càncer de recte, ... 

L'objectiu de la campanya

Les persones afectades, quan surten de casa, acostumen a patir angoixa per la necessitat contínua i imprevisible d'anar al lavabo. Mitjançant aquesta acció, se'ls vol proporcionar una solució fent-los la vida més còmoda. Entre els equipaments municipals que cedeixen els lavabos figuren la Casa Consistorial, el Centre d'Entitats, el Jutjat de Pau, les llars d'infants, tots els espais culturals, Ràdio Tàrrega o el Parc Esportiu entre altres. 

Cal recordar, que l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida també es va adherir fa uns mesos a la campanya. Així, es va voler conscienciar la societat sobre les malalties inflamatòries intestinals i les necessitats dels afectats, que a la província de Lleida sumen al voltant de 700 persones. Igual que a Tàrrega, la de l'Arnay de Vilanova es tracta d’una campanya divulgativa que implica entitats públiques i establiments comercials i que es basa en l’ús d’una aplicació mòbil amb geolocalització que permet ubicar els lavabos més propersde les entitats i establiments adherits al projecte.


Comentaris

envia el comentari