Catalunya Diari

Tàrrega sancionarà els conductors de patinets elèctrics que cometin infraccions

Equiparables a les bicicletes, aquests nous tipus de vehicles no poden circular per les voreres

La Policia Local de Tàrrega ha dut a terme durant aquesta setmana una campanya informativa a peu de carrer sobre l'ús correcte dels patinets elèctrics.

Situats en punts estratègics del nucli urbà, els agents han alertat els conductors d'aquest nou tipus de vehicles en detectar infraccions com és el cas de circular per les voreres. Amb aquesta iniciativa, la capital de l'Urgell consciència els usuaris de patinets sobre els accidents que poden ocasionar si no compleixen la normativa de circulació.

Val a dir que aquesta campanya de seguretat viària s'ha adreçat alhora a les bicicletes. D'altra banda, alguns vianants ja havien expressat al consistori el seu neguit amb relació al perill que comporten els patinets quan transiten per les voreres.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La campanya informativa finalitzava diumenge amb un balanç d'una trentena d'avisos comunicats sense posar multes. A partir d'aquest dilluns 14 de juny s'obre una nova etapa i els dispositius policials procediran a sancionar els usuaris de patinets elèctrics que se saltin la normativa.

Imatge de la policia local de Tàrrega
Tàrrega sancionarà els conductors de patinets elèctrics que cometin infraccions | LleidaDiari.cat

Els patinets elèctrics s'equiparen a les bicicletes

En aquest sentit, la regidora de Governació, Núria Robert, apunta que «els patinets elèctrics s'equiparen a les bicicletes i que, per tant, estan subjectes a les mateixes normes de mobilitat i seguretat viària».

Robert explica que «continuarem intensificant els controls per evitar que els patinets circulin per les voreres, ja que això suposa un perill a la via pública». I afegeix: «la prioritat és afavorir la bona convivència entre vianants i la resta de vehicles».

La circulació de vehicles de mobilitat personal (VMP) ja es troba regulada actualment per la normativa de la DGT. A més, la Regidoria de Governació treballa per ampliar l'Ordenança Municipal de Circulació i adaptar-la a la proliferació de patinets elèctrics a l'espai urbà de Tàrrega.

S'ha de destacar que, segons la normativa general, els patinets elèctrics han de circular per la calçada de vies urbanes.

En zones de plataforma única, han d'adaptar la circulació a la velocitat dels vianants. Si transiten per la vorera, han de baixar del patinet i anar a peu sense activar el vehicle. També és recomanable dur casc.


Comentaris

envia el comentari