Catalunya Diari

Tàrrega tanca la 26a Temporada de Teatre amb l'obra 'Monroe – Lamarr'

El muntatge posa de relleu temes com la pressió de la fama, el pas del temps, l'absurditat de la guerra o la discriminació de la dona

Imatge promocional de l'obra de teatre que es podrà veure a Tàrrega
Tàrrega tanca la 26a Temporada de Teatre el dissabte 16 de gener amb “Monroe – Lamarr”, trobada imaginària entre les dues mítiques actrius de Hollywood | LleidaDiari.cat

La Regidoria de Cultura de Tàrrega clourà la 26a Temporada de Teatre el dissabte 16 de gener amb la peça 'Monroe - Lamarr', dirigida per Sergi Belbel. El muntatge recrea una trobada imaginària entre Marilyn Monroe i Hedy Lamarr, les dues mítiques actrius del Hollywood clàssic. Amb text del dramaturg Carles Batlle, el públic assisteix a una tensa, però emotiva batalla de reines en què es reflexiona sobre el pas del temps i la pressió de la fama.

Laura Conejero i Elisabeth Casanovas es posen en la pell de les dues dives brindant sengles interpretacions magnètiques i plenes de matisos. Ambientada a la dècada dels 60 del segle passat, 'Monroe - Lamarr' aprofundeix també en temàtiques com l'absurditat dels conflictes bèl·lics (són els anys de la Guerra Freda), les manipulacions del poder o la submissió de la dona, especialment al món del cinema. En aquest sentit, l'espectacle reivindica la faceta com a inventora de Hedy Lamarr, que despuntà com a enginyera desenvolupant una tecnologia precursora de l'actual wifi.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La sala s'ha adaptat als protocols de seguretat sanitària contra la Covid-19

El text de 'Monroe - Lamarr' fou guardonat amb el IV Premi Frederic Roda de Teatre concedit per l'Agrupació Dramàtica de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Un reconeixement que avala una de les propostes escèniques més potents de la temporada. El to crepuscular del muntatge, que descriu Marilyn Monroe a les portes de la mort i Hedy Lamarr com una joguina trencada, contrasta amb el glamur que encara traspuen els dos personatges lluitant contra la caducitat irreversible de la bellesa física. En aquest cara a cara fictici, que es revela com a eficaç tragicomèdia, no faltaran referències cinèfiles i evocadors intermedis musicals. Completen el repartiment David Vert i Eloi Sánchez.

La funció, prevista inicialment per al passat novembre i ajornada a causa de la pandèmia, tindrà lloc finalment dissabte vinent, a les 20.00 hores del vespre, al Teatre Ateneu, sala que s'ha adaptat als protocols de seguretat sanitària contra la Covid-19: l'aforament s'ha reduït al 50%, és obligatori l'ús de mascareta i gel hidroalcohòlic i l'espai es desinfecta abans i després de cada sessió. La capital de l'Urgell reforça així, una vegada més, la seva aposta pel lema "la cultura és segura".

Preu: 20 euros · Menors de 18 anys: 5 euros · Altres descomptes disponibles. Venda a La Botiga del Museu (Carrer Major, 11) i al web www.culturatarrega.cat · Taquilles del Teatre Ateneu des d'una hora abans de la funció.


Comentaris

envia el comentari