Catalunya Diari

Tàrrega tramita tres denúncies per deixar la brossa abocada a la via pública

Sancions per incompliment de l’ordenança municipal sobre residus

Imatge de la brossa als carrers de Tàrrega
Imatge de la brossa als carrers de Tàrrega | LleidaDiari.cat

La Policia Local de Tàrrega ha aixecat actes de denúncia a tres veïns de la ciutat per deixar brossa abocada a la via pública, fet que suposa un incompliment de l'ordenança municipal de recollida de residus. Els fets es van registrar el passat cap de setmana, quan els agents van detectar la presència de nombroses bosses d'escombraries llençades a la vorera i en una paperera del barri de La Plana. La Policia Local, que també va rebre un avís sobre aquesta incidència, va identificar les persones autores de la infracció, a les quals es notificà la denúncia per deixar escombraries fora dels contenidors.

Val a dir que la Policia Local també aixecà acta de denúncia a un establiment comercial de la ciutat el passat mes de setembre per deixar nombroses restes de plàstic i cartró a la via pública. L'ordenança municipal de recollida de residus preveu sancions de fins a 750 euros per aquest tipus d'infraccions.

L'Ajuntament fa una crida al civisme

L'Ajuntament de Tàrrega recorda a la ciutadania que la brossa s'ha de dipositar a l'interior dels contenidors i que fer-ho fora és una acció incívica que embruta l'espai públic. En aquest sentit, es fa una crida al civisme i a usar adequadament els contenidors de residus. L'Ajuntament de Tàrrega va dur a terme l'any 2017 una nova distribució de contenidors d'escombraries al nucli urbà amb l'objectiu de potenciar el reciclatge de residus entre els veïns.

En aquests punts s'agrupen contenidors de rebuig juntament amb els corresponents a fracció de paper - cartó, vidre, envasos i orgànica. Són les anomenades illes verdes. Mitjançant aquesta reorganització es vol facilitar als usuaris la disponibilitat tant de contenidors de rebuig com de recollida selectiva.

 

Altres notícies de Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega imparteix sessions de formació a la plantilla municipal en relació als drets de les persones LGTBIQ+ (lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals). L'objectiu és orientar i sensibilitzar els treballadors i les treballadores de l'ens en la detecció i l'erradicació de possibles conductes d'homofòbia, bifòbia i transfòbia a la societat.

Les sessions s'adrecen a professionals de la salut, l'educació, el món laboral, els serveis socials, els cossos de seguretat, l'esport, el lleure o la comunicació entre altres. L'associació Colors de Ponent desenvolupa el programa de sessions, organitzat en diversos torns per facilitar l'assistència de tot el personal.


Comentaris

envia el comentari