Catalunya Diari

Tàrrega ultima una nova campanya d’esporga d’arbres dels espais públics urbans

Enguany s’han hagut d’afegir els treballs per reparar els danys causats pel temporal Filomena, especialment al Parc de Sant Eloi

Imatge de l'esporga d'arbres a Tàrrega
L’Ajuntament de Tàrrega ultima una nova campanya d’esporga d’arbres dels espais públics urbans | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ultima aquests dies una nova campanya d'esporga de l'arbrat dels carrers i places de la ciutat. Com cada tardor i hivern, aprofitant el període de descans biològic dels arbres, operaris de la Brigada Municipal procedeixen a tallar-ne algunes branques per deixar els exemplars en millors condicions de cara al seu futur creixement.

Els treballs, realitzats per operaris de jardineria, es desenvolupen en diverses fases. Enguany, a més, a aquestes tasques s'han hagut d'afegir treballs per revisar i reparar els danys causats pel temporal Filomena el passat mes de gener.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Especialment s'ha hagut d'intervenir al Parc de Sant Eloi

Especialment s'ha hagut d'intervenir al Parc de Sant Eloi, on la borrasca i el pes de la neu va tombar quatre arbres de grans dimensions i va trencar branques d'un centenar d'exemplars. Tàrrega té censats vora 4.000 arbres en espais públics urbans de la ciutat i els pobles, sense comptabilitzar els del Parc de Sant Eloi. Les espècies més comunes són plataners, troanes i moreres. La campanya de poda serveix també per evitar que les branques no interfereixin en les façanes dels edificis.

La plantació d'arbres a Lleida ciutat

La plantació d'arbrat d'aquest hivern segueix el calendari previst, amb actuacions continuades durant els mesos de febrer i març. S'estan fent l'arrabassament de soques a l'institut Josep Lladonosa per poder reposar els exemplars. S'hi actuarà en 14 escocells. Aquesta mateixa acció, de buidar i netejar els escocells, ja s'ha realitzat en uns 150, deixant-los a punt per a la implantació de nous arbres. El procés inclou també la revisió i la reparació, quan és necessari, dels sistemes de reg.

Aquests treballs van a bon ritme, com també els que es fan paral·lelament amb la plantació. A mesura que van arribant els subministraments d'arbres, es seguint la planificació. Ara s'està distribuint a l'av. de Madrid, a l'av. de Miquel Batllori i a Vila-Montcada, amb 145 unitats, de les varietats tuliper de Virgínia, pistatxer xinès i lledoner americà, arbres de gran port que donaran bona ombra a l'estiu. La setmana passada es van començar a plantar també una trentena d'arbres per reposar faltes a escocells, a diferents punts de la ciutat, que van quedar incomplets l'any passat a causa del confinament per la covid-19.

La Regidoria d'Habitatge i Transició Ecològica ha projectat una campanya de plantació a la ciutat, amb 1.433 arbres i un miler d'arbustos. El tinent d'alcalde i regidor d'aquesta àrea, Sergi Talamonte, ha reiterat que es tracta de la campanya més ambiciosa que pretén contribuir en la millora de la qualitat i el confort de l'espai públic. Un dels objectius de l'equip de govern és aconseguir una ciutat més verda pels beneficis que això aporta. Entre altres, s'implanten més espais d'ombra per reduir l'efecte de la calor a l'estiu. Alhora, els arbres 'capturen' el diòxid de carboni i ajuden a neutralitzar-lo.


Comentaris

envia el comentari