Catalunya Diari

Tàrrega ultima un pla per dinamitzar els locals comercials buits

Mediació perquè els propietaris cedeixin aparadors per exposar projectes i treballs d’entitats i centres educatius

L'Ajuntament de Tàrrega treballa aquests dies en un nou projecte per dinamitzar els locals comercials buits situats al centre de la ciutat. La Regidoria de Promoció Econòmica vol activar aquests espais per contribuir a incentivar l'obertura de nous establiments i revitalitzar la trama urbana.

Segons el nou pla, el consistori exerciria d'intermediari entre els propietaris dels locals tancats, entitats sense ànim de lucre i centres educatius de Tàrrega per donar una nova vida als aparadors buits. La iniciativa consistiria a cedir els locals a associacions i escoles per mostrar a la ciutadania els seus treballs i accions en diferents camps. L'Ajuntament de Tàrrega, al seu torn, assumiria la despesa de llum dels locals mentre en fessin ús les escoles i entitats.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge d'un local tancat a Tàrrega
Tàrrega ultima un pla per dinamitzar els locals comercials buits | LleidaDiari.cat

El projecte de dinamització de locals buits, que s'implementarà en el decurs de les setmanes vinents, compta amb el suport de l'Escola d'Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega, que ja va fer arribar una proposta al consistori en aquest sentit. La regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, explica que «des de l'Ajuntament invertim esforços per contrarestar els efectes negatius de la pandèmia, incentivar el dinamisme comercial i afavorir la implantació de nous negocis a la ciutat».

Revitalitzar els locals buits fent-los més atractius

L'edil assenyala: «volem revitalitzar els locals buits fent-los més atractius i propiciant així que siguin llogats o adquirits per algun emprenedor. Al mateix temps, el treball del teixit associatiu i les escoles adquiriria un valor afegit exposant-lo directament a la gent». El pla preveu també vincular el contingut exposat als aparadors vers un determinat discurs turístic i cultural organitzant rutes que facin de reclam per visitar Tàrrega i els carrers del centre comercial de la ciutat.


Comentaris

envia el comentari