Catalunya Diari

Tavascan ja ho té tot a punt per a estrenar la nova temporada de neu

L’estació presenta moltes novetats i notables millores de les seves instal·lacions

L'estació d'alta muntanya de Tavascan estrena nova temporada aquest dissabte, 4 de desembre de 2021.
Tavascan és una estació mixta amb circuits d'esquí alpí i nòrdic, on a més s'hi poden practicar tota mena d'altres disciplines esportives com l'esquí de muntanya, les raquetes, etc.

Les nevades de les últimes setmanes i les que es preveuen en les hores vinents, asseguren la neu a les pistes i una bona arrencada de la temporada.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de Tavascan
Tavascan ja ho té tot a punt per a estrenar la nova temporada de neu | LleidaDiari.cat

Novetats importants en aquesta temporada

Enguany, Tavascan presenta força novetats en diferents aspectes que milloren notablement els equipaments i la comoditat pels seus usuaris. S'ha reforçat la seva seguretat amb la instal·lació de noves barreres paraallaus que estan situades a la zona de l'aparcament. Els treballs han comportat una inversió de 626.000 euros per part de la Generalitat, i, d'aquesta forma, es millora la seguretat d'aquesta part de l'Estació que sovint es veia afectada per petites allaus.

Ara mateix, aquesta zona de l'Estació està protegida amb barreres paraallaus entre les cotes 2.015 a 1.915 metres. L'actuació que ara ha finalitzat permetrà evitar allaus més avall de la cota 1.915 metres. L'Estació també estrena una sala polivalent a peu de pistes, un nou equipament d'uns 100 metres quadrats que es destinarà a diferents usos, com ara la impartició de cursos de formació (sobre nivologia, alpinisme...), projeccions d'audiovisuals, etc.

Paral·lelament, també s'ha eixamplat la cinta de debutants de la part inferior de l'Estació i, amb això, s'ha ampliat la zona per als esquiadors que es volen iniciar en l'esport, fent-la més còmoda i funcional. En aquesta temporada, també s'ha fet la instal·lació d'una nova xarxa d'innivació a la part baixa de l'estació, juntament amb l'adquisició d'un innovador de baixa pressió Techno Alpin model TR8. S'ha fet una nova canonada que permetrà la instal·lació d'innivadors en un futur més moderns i eficients. A la vegada, s'ha adquirit un nou innovador que complementarà el ja existent i reforçarà la producció de neu a la cota baixa de l'Estació.

Totes les mesures per vetllar per oferir un entorn segur

L'Estació segueix implementant totes les mesures per vetllar per oferir un entorn segur amb relació a la pandèmia del Covid 19. Alhora, s'adapta a totes aquelles ordres i/o recomanacions que fan des de les autoritats sanitàries. L'estació de Tavascan està situada a l'extrem nord-occidental del Pirineu de Lleida, just a l'epicentre del Parc Natural de L'Alt Pirineu.

La vall de Tavascan és un indret d'alta muntanya de gran interès paisatgístic i cultural. Ofereix una inigualable oferta turística, així com tota mena de serveis adreçats a donar a conèixer els atractius d'aquesta extensa àrea natural. Les seves pistes d'esquí, tot i ser de petites dimensions, ofereixen un ampli ventall de possibilitats lúdiques i esportives: esquí nòrdic, alpí, raquetes, escola d'esquí, el refugi, camp d'arves, etc.


Comentaris

envia el comentari