Catalunya Diari

Teatre i una doble sessió de cinema són les propostes culturals a les Borges

L'entrada a l'obra de teatre té un preu de cinc euros

Actors
Actors a l'obra | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Les Borges Blanques, en col·laboració amb l'Ajuntament de Juneda, presenten aquest divendres la representació l'obra 'Mos Maiorum. El costum dels avantpassats' al Pavelló de l'Oli. D'altra banda, i sense moure'ns del recinte, la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de les Borges ha organitzat per aquest dissabte, 9 de febrer, una sessió de cinema familiar.

'Mos Maiorium. El costum dels avantpassats' és un espectacle teatral protagonitzat per Ireneu Tranis, Mariona Naudin i Alba Valldaura que aborda, de forma clara i directa, la temàtica de la immigració i, concretament, els casos de la frontera entre Espanya i el Marroc. La representació, que tindrà lloc a les 21.00 hores, adopta un format inspirat en el documental i la investigació sociològica, però amb una forma artística i poètica en la qual el públic formarà part de l'experiència. L'entrada té un preu de cinc euros.

Per la seva banda, la sessió de cinema familiar del dissabte comptarà amb la projecció de dos films. En concret, a les 17.30 hores s'emetrà 'Astèrix: el secret de la poció màgica' i, a les 19.45 hores, es projectarà 'El Regreso de Mary Poppins'. Cada projecció té un preu de 4 euros i estan obertes a tots els públics. Així mateix, demà divendres, a la Biblioteca Marquès d'Olivart es realitzarà un taller de disfresses dirigit als infants de P5, 1r, 2n i 3r. El taller anirà a càrrec de Maria Balcells i Júlia Mas i els menuts poden portar les seves pròpies disfresses. Durant aquest febrer la biblioteca acull al vestíbul una exposició variada al voltant del Carnestoltes amb contes, llibres i revistes per a fer disfresses.

Una app per informar de les incidències a temps real

L'Ajuntament de les Borges posa en funcionament una nova plataforma de participació ciutadana que permetrà gestionar les incidències que es generin a la via pública de la capital de les Garrigues d'una manera directa i a temps real. Es tracta d'un nou canal de comunicació anomenat 'Línia Verda' que permet al ciutadà, a través de la instal·lació gratuïta d'una aplicació mòbil, notificar de manera immediata al consistori qualsevol incidència o desperfecte en el mobiliari urbà, a més a més de realitzar consultes mediambientals.

En concret, la plataforma, que estarà un temps en provatures abans de la seva implantació definitiva, inclou diversos serveis per tal de millorar la gestió municipal i la resolució d'incidències a la via pública, a més a més de fomentar la comunicació i millorar la consciencia mediambiental a les Borges. A partir de la notificació de la incidència o consulta del tipus «puc posar un contenidor de runa a la via pública?» l'usuari rebrà una resposta per part del consistori en un màxim de 24 hores. L'aplicació, a més a més, permet rebre notificacions amb l'actualitat del municipi, així com alertes i diversa informació d'interès.


Comentaris

envia el comentari