Catalunya Diari

Telefónica amplia la cobertura de fibra òptica a Naut Aran

Molta gent que s’ha desplaçat al municipi durant la pandèmia per teletreballar i això ajudarà a que puguin desenvolupar sense cap tipus d’obstacle la feina

Telefónica segueix ampliant la cobertura de fibra òptica a Naut Aran i per primera vegada ha posat en funcionament la tecnologia de xarxa fixa més ràpida i segura a les llars i comerços dels nuclis de Salardú, Arties, Gessa i Unha.

Des d'aquest mes de juny, els treballs realitzats per Telefónica ja permeten a la població, les empreses i les institucions d'aquestes zones araneses disposar de connexió avançada, assegurant a més una xarxa que suporta els augments de la velocitat de transmissió tant de pujada com de baixada a mesura que els serveis i aplicacions ho requereixin i sense haver d'executar nous treballs.

A més, l'accés a la fibra òptica assegura que la xarxa mòbil 5G pugui posar-se en marxa amb plena garantia de qualitat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela, destaca que l'arribada de la fibra òptica al municipi «suposarà un gran avenç per a tots els veïns i empreses del nostre territori perquè ens situa clarament al segle XXI en l'àmbit tecnològic».

«A més, afegeix que "hi ha molta gent que s'ha desplaçat al Naut Aran durant aquests mesos de pandèmia per teletreballar i això ajudarà en gran manera a què puguin desenvolupar sense cap mena d'obstacle els seus projectes a distància».

Imatge de Salardú
Telefónica amplia la cobertura de fibra òptica a Naut Aran | LleidaDiari.cat

Una tecnologia que exigeix una important inversió

«La fibra òptica és una tecnologia que exigeix una important inversió, però a Telefónica tenim el convenciment que és la millor aposta que podem fer, ja que avui dia, la digitalització cada vegada és més essencial», explica Jordi Giné, director de Grans Comptes i administracions públiques de Telefónica a Catalunya.

En aquest sentit, Telefónica dóna cobertura a la demanda creixent de llars, empreses i institucions, apropant facilitats a la població i contribuint al desenvolupament dels municipis lleidatans. Tanmateix, la posada en marxa d'aquest servei permetrà als municipis de Lleida posicionar-se tecnològicament en una situació avançada per a fer front al nou entorn digital post-Covid.

Garòs ja va estrenar fibra òptica de Telefónica al desembre i la previsió és fer-la arribar durant els pròxims mesos a altres nuclis del municipi.

Teletreball, educació i oci

Més teletreball, major consum audiovisual, increment de l'educació i la formació a distància o augment de les hores d'oci que requereixen connexió de xarxa: la pandèmia ha provocat que la demanda d'Internet s'hagi disparat en els últims mesos, ja que s'ha elevat significativament la presència de les famílies a les seves llars.

Per això, i amb l'objectiu de garantir que la cobertura i la qualitat de la xarxa sigui la mateixa en qualsevol punt de Catalunya, Telefónica s'ha compromès a desplegar fibra òptica en tots els municipis abans que finalitzi el 2025.

La fibra òptica des de la central fins a la llar o el negoci és actualment la tecnologia de connectivitat fixa més avançada del mercat. En l'àmbit domèstic, la fibra òptica simètrica d'1 GB que ofereix Telefónica permet teletreballar, estudiar, veure televisió d'alta definició com Movistar+, gaudir de jocs online amb gran fluïdesa, realitzar videoconferències de màxima qualitat i navegació ultraràpida a Internet, fins i tot des de diferents dispositius simultàniament sense que l'estat de la connexió pateixi alteracions.

Telefónica està invertint en la construcció d'una xarxa totalment nova

Per a garantir aquests serveis, en els últims anys Telefónica està invertint en la construcció d'una xarxa totalment nova que potencia el teixit empresarial de Catalunya: modernitza la forma de treballar facilitant el desenvolupament quotidià a autònoms i pimes i presta millors serveis als usuaris perquè accedeixin a totes les possibilitats del món digital.

Amb tot això, l'objectiu de la companyia és reactivar l'economia i contribuir a un canvi de model econòmic més sostenible. Els veïns i les veïnes que vulguin informar-se del servei poden trucar gratuïtament el 1004, acostar-se a la botiga Movistar més propera o consultar la pàgina web movistar.es.

 

Telefónica a Catalunya

Telefónica ratifica el seu compromís pel benestar econòmic i social de Catalunya. Mostra d'això són els 160 punts d'atenció a disposició dels clients, els més de 264 milions d'euros facturats a un total de 307 proveïdors locals, la contribució al treball a través dels 3.014 empleats directes, el més del 98% de la població en cobertura 4G i el 78% de les llars i negocis que disposen de fibra òptica al territori català. 

Telefónica també continua amb l'encesa de la xarxa mòbil 5G a Catalunya i actualment el 83% de la població catalana, repartida en més de 230 municipis, ja té accés a aquesta tecnologia. A més, Telefónica dóna suport al sector de les TIC, la cultura, l'emprenedoria i l'esport mitjançant múltiples patrocinis.


Comentaris

envia el comentari