Catalunya Diari

Una televisió xinesa s'interessa pels atractius turístics de la demarcació de Lleida

Ha visitat durant 4 dies les comarques del Segrià, les Garrigues, l’Alta Ribagorça i el Pallars Jussà

Una periodista xinesa pescant al Pirineu lleidatà
Una periodista xinesa pescant al Pirineu lleidatà | LleidaDiari.cat

Un equip de televisió de la productora xinesa Nucks Production que treballa per al canal Hong Kong TVB s'ha desplaçat a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida per enregistrar imatges relacionades amb l'oferta de turisme cultural, la pesca i la gastronomia. La seva estada de quatre dies a les comarques de Lleida forma part d'un viatge per diferents països europeus per elaborar reportatges per al canal Hong Kong TVB, que arriba a totes les comunitats de la Xina. L'art rupestre de la Roca dels Moros del Cogul i el romànic de la Vall de Boí, dues manifestacions patrimonials reconegudes per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat, juntament amb l'activitat de la pesca i la gastronomia han estat algunes de les motivacions que els han portat a desplaçar-se fins a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida. 

Al mateix temps, també han tingut oportunitat de conèixer la Seu Vella de Lleida, practicar la pesca, gaudir de la gastronomia local i visitar un celler de vi i un molí d'oli i conèixer també el Geoparc a Tremp. La seva estada a les comarques lleidatanes ha comptat amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i dels diferents patronats de turisme dels diferents indrets que han visitat. L'equip de televisió, format per una redactora i un càmera, van arribar el dissabte passat a la ciutat de Lleida, on van visitar la Seu Vella. Diumenge van gravar a la Roca dels Moros del Cogul i posteriorment van visitar la cooperativa d'oli d'Arbeca, on van tenir oportunitat de fer un tast d'oli.

A la tarda es van desplaçar fins a la comarca de l'Alta Ribagorça, on van practicar la pesca amb mosca a la Vall de Boí. Aquest dilluns tenien previst visitar les esglésies romàniques de la Vall de Boí i a la tarda es van traslladar fins a l'Epicentre de Tremp i posteriorment faran l'activitat anomenada «de la roca a la copa» al municipi d'Orcau, vinculada al Geoparc. Aquest dimarts al matí faran una visita al celler Castell d'Ecus, al Pallars Jussà, i a continuació reprendran el viatge cap a altres indrets de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari