Catalunya Diari

La temperatura podrà superar els 43 graus a l'interior de Catalunya el cap de setmana

El Servei Meteorològic decreta el nivell màxim de perill per l'onada de calor

El Servei Meteorològic de Catalunya ha decretat el grau màxim de perill, el 6, per l'onada de calor, i preveu que se superin els 43 graus en algunes zones.
 

El punt àlgid es preveu el cap de setmana amb valors extrems a l'interior, especialment a la Catalunya Central, valls del Prepirineu, punts del prelitoral i Ponent, Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Dijous ja es va arribar a valors de 42,8 graus a Artés (el Bages) o 42,5 graus a Gurb (Osona). A banda, la temperatura mínima també serà persistentment alta, amb valors que en alguns punts no baixaran dels 25 o 26 graus. La previsió és que diumenge la massa d'aire càlid causant de l'episodi de calor es comenci a retirar. Els models a mitjà termini indiquen que a partir de dilluns 16 la calor es normalitzarà progressivament. 
 

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el precedent més clar d'una onada de calor comparable és la de finals de juny del 2019, que va afectar Catalunya entre els dies 25 i 30. 
 

En aquell cas la calor va ser molt homogènia a l'interior i prelitoral nord, mentre que al litoral no va ser tan extraordinària. Com a valors més elevats, es van enregistrar 43,6 graus a Artés el dia 28 i 43,8 graus a Alcarràs el dia 29 de juny del 2019.

Imatge d'un cartell que mostra la temperatura al carrer
La temperatura podrà superar els 43 graus a l'interior de Catalunya el cap de setmana | CatalunyaDiari

Forta onada de calor per a Lleida

Les elevades temperatures que poden superar els 40ºC aquesta setmana en algun punt de Ponent porten els lleidatans i les persones que aquests dies visiten Lleida a buscar solucions per fer més suportables els efectes de l'onada de calor. Són molts els que opten per cobrir-se el cap amb una gorra o barret.
 

Alguns ja surten de casa amb una ampolla d'aigua per poder hidratar-se i refrescar-se, mentre que d'altres aprofiten les fonts que hi ha repartides arreu de la ciutat. Els espais a l'ombra també van buscats aquests dies a Lleida, com és el cas dels espais verds habilitats com a refugis climàtics. Remullar-se en alguna de les piscines municipals dels diferents barris, és una altra de les opcions per superar la calor d'aquests dies. 


Comentaris

envia el comentari